תבשיל עדשים עם פסטת סלק - סמאט

תבשיל ממטבח ילדותו של השף סלאח כורדי. כאן מוגש עם פסטת סלק ביתית אבל הולך נהדר עם כל סוג של פסטה

סלאח כורדי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלאח כורדי, שף אורח
סמאט - תבשיל עדשים עם פסטת סלק של שף סאלח כורדי.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

חומרים לתבשיל העדשים:

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 בצל גדול קצוץ דק

  • 3 כוסות מים

  • 300 גרם עדשים כתומות

  • מיץ מלימון אחד

  • מלח

  • 1 כפית כמון טחון

  • קמצוץ חוטי זעפרן

חומרים לפסטה:

  • 150 גרם (כוס וכף) קמח פסטה

  • 25 גרם (2 כפות וחצי) קמח לבן

  • 1 ביצה

  • 2 כפות שמן קנולה

  • מלח

  • 1 כפית סוכר

  • 1/2 כוס מיץ סלק (רצוי סלקים סחוטים במסחטת מיצים)

להגשה:

  • 1 בצל סגול חתוך לפרוסות

  • 1 כף סומאק

  • חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

  • שמן זית

הוראות הכנה

הכנת תבשיל העדשים:

בסיר, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את המים, העדשים, מיץ הלימון, המלח, הכמון והזעפרן. מבשלים על אש קטנה במשך שעה או עד שהתבשיל סמיך במידה הרצויה.

הכנת הפסטה:

מעבדים את הקמחים, הביצה, השמן, המלח והסוכר במעבד מזון במהירות אטית. מוסיפים בהדרגה את מיץ הסלק וממשיכים לעבד עד קבלת בצק במרקם פירורי.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ולשים בתנועות סיבוביות עד קבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח עד עובי 2 מ"מ. חותכים את הבצק לרצועות דקות וארוכות.

מבשלים את הפסטה במים חמים ומעט מלח במשך חצי דקה או עד שהפסטה צפה. מעבירים למים קרים עם קרח לעצירת הבישול.

מגישים את הפסטה עם תבשיל העדשים, ומקשטים בבצל סגול, סומק ופטרוזיליה. מזלפים מעט שמן זית. אפשר להגיש את המנה קרה או חמה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ