אורלי פלאי ברונשטיין, רותם ניר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קעריות חסה עם עוף צלוי של רותם ניר, אורלי פלאי-ברונשטיין .
קעריות חסה עם עוף צלוי של רותם ניר, אורלי פלאי-ברונשטיין .צילום: איילון פז. סגנון: רותם ניר
אורלי פלאי ברונשטיין, רותם ניר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות

במקרה שלנו משתמשים בשאריות עוף צלוי שצליתם לבד או קניתם בחוץ, מפוררים אותו לפיסות (אפשר חמות או קרות), מברישים בצ'אטני חמוץ-מתוק-חריף (או בריבת פטל או שזיפים חמצמצה ומתובלת) ומגלגלים בעלי חסה עם חתיכות סברס, פרוסות שום מטוגן (מעדן בפני עצמו) ובוטנים קלויים.

רכיבים

  • 20 עלי חסה אייסברג

  • 1/2 קילו עוף צלוי וקרוע לרצועות

  • 3 כפות ריבה מעורבבת עם מעט פלפל חריף קצוץ וכף חומץ פטל

  • 3 סברס, חתוכים גס

  • 4 כפות בוטנים קלויים וקצוצים גס

לשום מטוגן

  • 5 שיני שום פרוסות

  • 2 כפות שמן

הוראות הכנה

הכנת השום המטוגן:

מחממים מחבת עם שמן ומטגנים שום על להבה נמוכה מאוד, עד שהפרוסות נעשות שחומות ופריכות מבלי להישרף. מוציאים לנייר סופג לפריכות מושלמת. משתמשים מיד או שומרים בשמן.

הכנת המילוי והכבת המנה:

מערבבים רצועות עוף עם צ'אטני, סברס, פרוסות שום מטוגנות (חצי מהכמות או יותר, לפי החשק) ובוטנים קלויים, ומגלגלים בתוך עלי חסה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ