אשורה (פודינג חיטה)

זה לא סתם פודינג – זו חגיגה. במשפחות הספרדיות מכינים אותו לציון אירועים חשובים כמו ט"ו בשבט, חינה ועוד

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אשורה (פודינג חיטה).
רות אוליבר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
לילה השריה+חצי שעה הכנה

גם אם אין לכם סיבה למסיבה, כדאי להכין כמות גדולה, לשמור במקרר ולחמם לפי הצורך. סוד ההצלחה טמון בהשריה ממושכת של החיטה. אפשר לאכול חם או קר – תלוי בעונה ובחשק, ויש אינסוף אפשרויות לגיוון והגשה.

רכיבים

  • 2 כוסות חיטה

  • 450 גרם (¼2 כוסות) סוכר

  • מיץ לימון סחוט מ-1/2 לימון

  • 3 כוסות מים

  • 2 כפות (30 גרם) קורנפלור

  • 5 טיפות תמצית מי פריחת הדרים

להגשה (לפי הטעם):

  • פיסטוקים

  • אגוזי מלך

  • צימוקים בהירים

  • תפוזים, תותים או כל שילוב של פירות טריים שאוהבים

  • סוכר

  • קינמון

הוראות הכנה

שוטפים את החיטה ומשרים לילה במים.

מסננים את החיטה, מעבירים לסיר, ממלאים מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-10 דקות עד לריכוך. מסננים שוב ומחזירים לסיר. מוסיפים סוכר, לימון ו-½2 כוסות מים. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהסוכר נמס.

מערבבים קורנפלור עם 1/2 כוס מים עד שמתקבל נוזל חלק, ומוסיפים לסיר תוך כדי ערבוב. מביאים לרתיחה ומבשלים עוד דקה תוך כדי ערבוב. מוסיפים מי פריחת הדרים ומסירים מהאש.

יוצקים לצלוחיות או לקעריות אישיות ומפזרים תוספות לפני הטעם: פיסטוקים, אגוזים, צימוקים, סוכר, קינמון ופירות טריים. אפשר להגיש חם או לצנן ולאכול קר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ