ראשי ארטישוק ממולאים בפירורי לחם

מנה ראשונה קלילה ואידאלית להגיש לאורחים בתחילת הארוחה

אלדד שמואלי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אלדד שמואלי, שף אורח
ארטישוק.צילום: דור קדמי

רכיבים

  • 1 פרוסת לחם עבה

  • 5-6 ארטישוק טריים בינוניים

  • 1 צרור פטרוזיליה

  • חצי כפית מלח

  • 2 שיני שום

  • 1 פלפל צ'ילי יבש

  • 1/4 כוס שמן זית

הוראות הכנה

מחממים תנור ל־180 מעלות. קולים את פרוסת הלחם כמה דקות עד שהיא פריכה ושחומה. משאירים את התנור דלוק.

בינתיים, מנקים את הארטישוקים: חותכים מכל ארטישוק את השליש העליון, פותחים עם האצבעות את העלים וחושפים את החלק הרך של הקוצים. מנקים את הקוצים השעירים בעזרת כפית או כף.

טוחנים במעבד מזון את הלחם, פטרוזיליה, מלח, שום, צ'ילי ושמן זית עד לקבלת עיסה.

מחממים תנור ל־180 מעלות. ממלאים כל ארטישוק בכף מהעיסה וסוגרים את העלים חזרה. עוטפים כל יחידה של ארטישוק ברדיד אלומיניום ואופים כ־20 דקות או צולים על גריל כמה דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ