לביבות סובה וקישואים

לא פעם נשארים עם יותר מדי אטריות מבושלות. קבלו את הפתרון האולטימטיבי: לביבות אטריות

עז תלם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עז תלם
לביבות סובה וקישואים של עז תלם.צילום: בועז לביא. סטיילינג: ענת לבל

רכיבים

לרוטב:

  • 5 כפות רוטב סויה

  • 2 כפות סילאן

  • 1 חתיכה קטנה שורש ג'ינג'ר קצוץ

  • 1 שן שום כתושה או קצוצה

  • 3 גבעולי עירית או גבעול בצל ירוק קצוצים דק (לא חובה)

  • 1 כף חומץ אורז

  • 1/2 כפית שמן שומשום

ללביבות:

  • 1/2 חבילה אטריות סובה

  • 3-2 ביצים בינוניות

  • 1 קישוא חתוך לגפרורים ארוכים (אפשר להיעזר בקולפן ג'וליינים או במנדולינה)

  • קורט מלח

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

מערבבים את המרכיבים בצנצנת עד קבלת רוטב אחיד. טועמים ומוסיפים עוד סילאן או חומץ לפי הטעם.

הכנת הלביבות:

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים היטב במים קרים (אטריות סובה נוטות להידבק ללא שטיפה).

מחממים שמן לטיגון רדוד במחבת רחבה. מניחים את האטריות בקערה עם הביצים, המלח והקישוא. לשים מעט את המרכיבים בידיים כדי לרכך את הקישוא.

מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה. יוצקים תלוליות קטנות מהתערובת למחבת ומשטחים מעט עם תרווד.

מטגנים במשך 2-3 דקות בכל צד, עד שהלביבות מזהיבות, מוציאים ומניחים על נייר סופג. מגישים מיד לצד הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ