ברוסקטה עם אפונה וגבינת פטה

שוברים באמצע או פותחים לאורך ומרוקנים ישר לכף היד ולפה

שי לי ליפא
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
1.9375372
שי לי ליפא
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
10 דקות

התרמילים הירוקים והתפוחים מסתירים פנינים עגולות ומתוקות. שוברים באמצע או פותחים לאורך ומרוקנים ישר לכף היד ולפה. זה רגע האמת שבו אנחנו, הרגילים לפגוש את האפונה בגרסאותיה האחרות - קפואה, משומרת (עם בן זוגה האלמותי, גזר) ומיובשת - מרגישים את ההבדל. לאפונה הטריה ערך תזונתי רב, היא עשירה בחלבונים, פחמימות וויטמינים (וגם קלוריות), שרובם הולכים לאיבוד בקופסאות השימורים ובייבוש. רק 2% מהיבולים מגיעים לשוק, וכל השאר הולכים לתעשיה. נצלו את הרגע!

מה עושים עם אפונה? האפונה משתדכת מצוין לרטבים ומשמשת כ"מעבת תבשילים" נפוצה. היא יכולה להיות תוספת ירוקה ליד מנה עיקרית והופכת בקלות למחית מעניינת וכמובן למרק סמיך (עם בצקניות), ונוכחת גם בסלטים רעננים או בסלטי מיונז "כבדים". אפונה קלויה, שנמכרת בפיצוחיות, הולכת נהדר עם סלט ירוק (במקום קרוטונים, אגוזים או קראנצ‘ים אחרים).

טפו טפו טפו לאפונה התמימה מיוחסות תכונות כישוף וקסם: *יריקת אפונה על מטיל כישוף או קללה מבטלת את הרעה. *אפונים יבשים בארנק ימנעו מרוחות רעות להתקרב. *תרמילי אפונה בתיק ימנעו מריבות בין בני זוג. וזה לא הכל: מה עושה אשה כדי לתפוס את אהוב ליבה לנצח? קחי 21 אפונים, צרי מהם מעגל והובילי לתוכו את המיועד. זהירות! כל גבר שיקלע למעגל יתאהב בך לנצח.

מנדל ואפון הפלא תשמעו סיפור אמיתי: לפני כ-150 שנה גילה לתדהמתו גרגור מנדל, נזיר אוסטרי שעסק בהכלאת זני אפונה בגינת המנזר, כי לצמחים יש תכונות חזקות יותר (דומיננטיות) ותכונות חזקות פחות (רצסיביות). לתכונות אלה אנחנו קוראים היום "גנים". את הברוסקטה אפשר להכין גם מלחם שאור, ומומלץ להשתמש בפטה אמיתית, העשויה מחלב כבשים או עזים

רכיבים

  • ½1 כוסות אפונה קפואה

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

  • קליפת לימון מגוררת דק מ-1/2 לימון

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 8 פרוסות ג'בטה עבות

  • 1/2 שן שום

  • 100 גרם גבינת פטה

הוראות הכנה

חולטים אפונה 4-5 דקות במים רותחים עד להתרככות. מסננים היטב ומעבירים לקערה. מועכים את האפונה למרקם גס בעזרת מזלג. מוסיפים שתי כפות שמן זית, מיץ וקליפת לימון. ממליחים, מפלפלים ומערבבים.

קולים פרוסות ג’בטה בגריל או במחבת פסים עד להזהבה.

מטפטפים את יתרת שמן הזית על הפרוסות הקלויות ומשפשפים ב-1/2 שן שום.

מניחים תלולית של אפונה על הפרוסות ומפוררים מעל גבינת פטה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ