פיצה לבנה עם זוקיני, נקטרינה וגבינה כחולה

נקטרינה וגבינה כחולה יוצרות שילוב מנצח, בטח כשמניחים אותן יחד על פיצה לבנה לצד זוקיני טרי ושום קונפי

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
עמוס שיאון, שף אורח
פיצה לבנה עם זוקיני, נקטרינה, גבינה כחולה של עמוס שיאון.צילום: בן יוסטר, סטיילינג: דלית רוסו

רכיבים

לבצק:

  • 500 גרם קמח (1/2 3 כוסות)

  • 2 כפיות שמרים יבשים

  • 1 כפית סוכר

  • 1/2 1 כוסות מים פושרים

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 כפית מלח

לרוטב:

  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)

  • 1 שן שום כתושה

  • 2 כפות שמן זית

  • קורט פלפל שחור גרוס

לשום קונפי:

  • 20 שיני שום קלופות

  • 500 מ"ל שמן זית (2 כוסות)

  • 1 ענף תימין

לתוספות:

  • 1 נקטרינה פרוסה דק

  • 1 זוקיני פרוס דק

  • 1 פלפל צ'ילי אדום פרוס

  • 50 גרם גבינה כחולה מפוררת

  • צרור גרגיר נחלים

  • מעט חומץ בלסמי מיושן

הוראות הכנה

הכנת שום קונפי:

מניחים שום ושמן זית בסיר קטן ומבשלים על אש קטנה במשך כשעה עד שהשום רך מאוד ומעט מתקתק. מצננים, מעבירים לצנצנת מעוקרת עם השמן, אוטמים ושומרים בטמפרטורת החדר.

הכנת הבצק:

מערבבים בקערה קמח, שמרים יבשים וסוכר. יוצרים גומה, שופכים לתוכה מים, שמן זית ומלח ולשים (ביד או במיקסר עם וו לישה) עד לקבלת בצק גמיש. יוצרים מהבצק כדור, מקמחים קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ־40 דקות עד להכפלת הנפח.

הכנת הרוטב:

מערבבים את מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה.

הכנת הפיצה:

מחממים את התנור לחום מקסימלי (250 מעלות) ומכניסים את תבנית האפייה לתנור. מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול גדול ודק בעובי של כ־1/2 ס"מ. מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים מעל נקטרינה, זוקיני, פלפל צ'ילי ושום קונפי. אופים כ־12־10 דקות עד שהבצק משחים. מוציאים מהתנור, מפזרים גבינה כחולה וגרגיר נחלים ומזלפים מעט חומץ בלסמי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ