פולנטה של תירס טרי עם פורצ’יני וגבינת גרוייר

פולנטה של תירס טרי היא אחד המאכלים הכי טעימים שיש. פטריות הפורצ’יני מעניקות לדייסת התירס הזו טעם עמוק ונפלא

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פולנטה של תירס טרי עם פורצ’יני וגרוייר.
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1.30 שעות

חוכמת המטבח וכמוסת הטעם הסודית:

הפורצ’יני הן פטריות בשרניות, עבות וגדולות, בעלות כיפה חומה ורגל רחבה. בשרן לבן וטעמן עז, אבל כל זה רלבנטי לפורצ’יני הטריות. בארץ תמצאו רק את המיובשות. זה אולי נשמע כמו פשרה, אבל מדובר בפשרה נפלאה: הפטריות המיובשות זמינות כל השנה ויש להן חיי מדף ארוכים וטעם אוממי עמוק ומרוכז. לפעמים הפורצ’יני חשובות אפילו יותר מהפטריות הטריות במתכון מכיוון שהן מעניקות טעם עמוק יותר ואדמתי של פטרייה.

גיוונים:

מרככים את הפורצ’יני בנוזל רותח כ-20 דקות לפני השימוש ואז קוצצים ומשתמשים בפטריות ובנוזלי ההשריה, שהופכים לציר פטריות נפלא. נזהרים מהמשקעים שצונחים לתחתית ועלולים לכלול חול.

טוחנים את הפטריות לאבקה ומתבלים באמצעותה מאכלים שונים, למשל מוסיפים קורט לבלילה של חביתה, 1/4 כפית ל-100 גרם חמאה רכה למריחה, 1/4 כפית כטוויסט לאלי-אוליו וכך הלאה.

לקציפת פולנטה מתבלים היטב את הפולנטה ומוסיפים עוד 1/2 מיכל שמנת מתוקה. מקציפים במיקסר או בעזרת מוט ריסוק ידני לקבלת מרקם אוורירי במיוחד.

מגישים עם ביצה עלומה מעל.

רכיבים

  • 8 פטריות פורצ’יני מיובשות

  • 4 קלחי תירס

  • 2 כוסות חלב

  • 1 מכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

להגשה:

  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

  • 4 כפות בצל ירוק קצוץ

הוראות הכנה

משרים פטריות פורצ’יני בכוס מים רותחים למשך 20 דקות. מסננים, קוצצים גס ושומרים את מי ההשריה.

מגלחים את גרעיני התירס מהקלחים לתוך סיר. מוסיפים את הפורצ’יני עם מי ההשריה (ללא המשקעים), חלב ושמנת מתוקה ומבשלים מכוסה מעל להבה נמוכה כשעה עד הסמכה (המרקם צריך להזכיר מרקם של דייסה). מדי פעם מערבבים ומוודאים שהתירס לא נדבק לתחתית. במידת הצורך מוסיפים עוד חלב או שמנת.

טוחנים בבלנדר למרקם חלק ואם רוצים — מסננים.

מתבלים את הפולנטה במלח ופלפל ומגישים חם עם פרמזן מגוררת ובצל ירוק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ