ספריבס עם תפוחים ולחם תירס של מסעדת קלארו

צלעות עסיסיות בתוספת מיץ תפוחים שמוסיף חמיצות עדינה למנה ולחם תירס שיספוג את נוזליה

רן שמואלי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
1.9375450
רן שמואלי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
4.30 שעות

"ספריבס" הן בעצם צלעות חזיר תחתונות, בשר מעט קשה יותר ומאוד שומני ולכן מתאים לצלייה איטית ולעישון (את הצלעות העליונות שומרים לצליות קצרות). בזכות שכבת השומן, הבשר נותר עסיסי מאוד גם לאחר צלייה ממושכת.

כאן מוסיפים לגלייז המתובל מיץ תפוחים שמעניק חמיצות עדינה שמרעננת מעט את המנה הכבדה. במסעדה, מגישים את המנה על קרש גדול עם סלט קולסלאו ופרוסות לחם תירס ליד.

רכיבים

  • 1.5 קילו שדרת צלעות חזיר תחתונות

  • 2 תפוח עץ גרני סמית קלופים חתוכים לרבעים, ללא הליבה

לגלייז:

  • 1 כוס סוכר

  • 1 כוס מיץ תפוחים

  • 1/4 כוס חומץ בן יין

  • 1 כפית זרעי כמון טחונים גס

  • 1 כפית גרגרי כוסברה טחונים גס

  • 1 כפית תרמילי הל טחונים גס

  • קורט אבקת אגוז מוסקט

  • 1 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1 כף מלח

לחם תירס (חומרים לתבנית אינגליש קייק):

  • 220 גרם (11/2 כוסות + כף) קמח

  • 60 גרם קמח תירס

  • 100 גרם (1/2 כוס) סוכר

  • 180 מ"ל (3/4 כוס) חלב

  • 180 מ"ל (3/4 כוס) שמן קנולה

  • 3 ביצים בגודל בינוני

  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

  • 1 כפית מלח

  • 1/4 כפית זרעי כוסברה טחונים

  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

  • 1/4 כפית צ'ילי יבש גרוס

  • 1/2 כוס גרעיני תירס טריים (או קפואים ומופשרים)

הוראות הכנה

הכנת הגלייז:

על אש בינונית-נמוכה מחממים מחבת עם סוכר עד שהסוכר נמס ומקבל גוון ענברי. מוסיפים בזהירות מיץ תפוחים וחומץ ובוחשים עד לקבלת סירופ חלק. מוסיפים תבלינים, מערבבים ומבשלים 2-3 דקות עד שהגלייז מסמיך מעט. מצננים.

צליית הספריבס:

מחממים תנור ל-100 מעלות.

מניחים צלעות בתבנית ומברישים הייטב בגלייז. מכסים בנייר כסף וצולים 3-4 שעות עד שאפשר לשלוף בקלות רבה את העצמות מהבשר.

בינתיים, עוברים להכנת לחם התירס:

מחממים תנור ל-160 מעלות.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים סוכר, חלב, שמן וביצים עד לקבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את שאר החומרים למעט גרגרי תירס ומערבלים לקבלת מסה אחידה.

מוספים גרגרי תירס, מערבבים ויוצקים לתבנית.

אופים 20 דקות עד שפני הלחם מזהיבות.

הרכבת המנה:

כשהבשר מוכן, מסירים את נייר הכסף, מוסיפים רבעי תפוחים ואופים 20 דקות עד להשחמה, מדי פעם מברישים את הבשר והתפוחים בגלייז.

מניחים את הספריבס ותפוחי העץ על קרש גדול או צלחת הגשה בגודל המתאים ומגישים עם פרוסות לחם תירס. הספריבס נשמרים עד שלושה ימים בקירור. לפני ההגשה מחממים את הספריבס מכוסים בנייר כסף בתנור חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ