פילה דג במרינדת תבלינים ותפוחי אדמה

ארוחה שלמה בתבנית אחת שמוכיחה כי המרכיב הכי עדין במנה, כל מנה, הוא התיבול

תום פרנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תום פרנץ, שף אורח
פילה דג במרינדת תבלינים ותפוחי אדמה של תום פרנץ.צילום: אפיק גבאי

רכיבים

  • 6 פילטים של סלמון במשקל 150 גרם כל אחד (או 250 גרם, אם זו מנה עיקרית)

  • 6 כפות דבש

  • 2/3 כוס שמן זית

  • 2 פלפלי צ'ילי קצוצים דק

  • 4 שיני שום פרוסות

  • פיסת ג’ינג’ר טרי מגוררת לפרוסות דקות (בחותכן הפומפייה)

  • 4 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • 1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה

הכנת תפוחי האדמה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את קוביות תפוחי האדמה בקערה עם שמן זית, מלח ופלפל לפי הטעם ומסדרים בכלי מתאים לאפייה בתנור. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות עד שהם רכים, צלויים ופריכים.

הכנת המרינדה:

מערבבים את הדבש, שליש כוס שמן זית, פלפלי הצ'ילי, השום, והג'ינג'ר יחד בקערה.

הכנת הדגים:

מחממים מחבת עם שמן זית וכשהיא חמה מאוד צולים בה את הדגים עם צד העור כלפי מטה. מתבלים במלח ובפלפל. כשצבע הדג הופך ורוד אטום, בערך אחרי 5-8 דקות, הופכים את הדג לצדו השני בזהירות, כדי לשמור על שלמות הפילטים.

יוצקים את המרינדה למחבת כך שהדג יספוג את הטעמים. צולים כ-8-12 דקות נוספות על להבה בינונית ונזהרים שלא לחרוך, עד שהדג עשוי והשום התרכך.

הרכבת המנה:

מוציאים את קוביות תפוחי האדמה מהתנור, מניחים מעליהן את הדגים ומעל הכל יוצקים את הרוטב. משהים כמה דקות יחד כדי שתפוחי האדמה החמים יספגו את טעמי המרינדה. מגישים חם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ