כיסוני פריקסה עם רוטב פלפלים שרופים ולימון כבוש

כיסונים שמשלבים בין בצק יוגורט בלקני ובין טונה תוניסאית חריפה ליצירת מעין פריקסה מעודן במיוחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוטב פלפלים שרופים ולימון כבוש עם כיסני יוגורט וטונה.
הדיי עפאים
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1.30 שעות

תקרית מצערת או שלל רב ערך? הדיי עפאים שורף ירקות וחמאה ומזקק מהם רטבים מרתקים. פלפלים משמשים לבישול כבר אלפי שנים במטבחי הבלקן, בטורקיה וביוון. תוספת הלימונים הכבושים והאריסה מחברת את הרוטב למטבח הצפון-אפריקאי ומאזנת את טעמי החריכה במרירות נעימה וחריפות. הרוטב מלווה כיסונים שמשלבים בין בצק יוגורט בלקני ובין טונה תוניסאית חריפה ליצירת מעין פריקסה מעודן במיוחד.

רכיבים

לרוטב:

  • 5 פלפלים אדומים

  • 1/2 כוס לימונים כבושים וקצוצים עם נוזלי הכבישה

  • 1 כף אריסה

  • 3 כפות מים

לבצק:

  • 450 גרם (3 כוסות + 3 כפות) קמח

  • 1 כפית מלח ים אטלנטי

  • 100 גרם חמאה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות

  • 150 מ”ל יוגורט כבשים

  • 2 כפות מים

למלית:

  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר

  • 3 קופסאות (300 גרם) טונה משומרת בשמן ומסוננת

  • 5-6 פילטים של אנשובי

  • 20 זיתי קלמטה גדולים מגולענים

  • 4 כפות צלפים קטנים משומרים במלח

  • 1/4 כוס שמן זית

  • מלח ים אטלנטי

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת הרוטב:

קולים פלפלים על גריל פחמים לוהט עד שקליפתם נצרבת כולה ומקבלת כתמי חריכה יפים.

נפטרים מהגבעול והגרעינים ומעבירים את הפלפלים לבלנדר יחד עם לימונים כבושים ואריסה. מעבדים במהירות גבוהה ומוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת משחה סמיכה. אין צורך להוסיף מלח ופלפל מכיוון שהלימונים מלוחים והאריסה חריפה.

הכנת הכיסנים:

שמים קמח, מלח, חמאה ויוגורט בקערת מעבד מזון בעל להב פלדה ומעבדים בפולסים עד לקבלת עיסה פירורית. מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי עיבוד עד שמתקבל בצק אחיד.

מוציאים את הבצק מקערת המעבד וממשיכים ללוש על משטח עבודה (אין צורך לקמח) כדקה נוספת לקבלת בצק רך, גמיש ושומני במיוחד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

מחממים תנור לטמפרטורת של 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

בינתיים, מכינים את המלית: מניחים ביצים בסיר קטן ומכסים במי ברז. מביאים לרתיחה על להבה בינונית, מנמיכים להבה ומבשלים ארבע דקות עד שהן קשות למחצה. מסירים מהכיריים ומעבירים את הביצים לקערה עם מים קרים. קולפים.

מפוררים טונה לקערה. מוסיפים את הביצים ואנשובי ומרסקים עם מזלג. מוסיפים זיתים, צלפים, שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב לתערובת גסה אך אחידה שמתאימה למילוי.

מחלקים את הבצק ל-20 כדורים בגודל אגוזי מלך ומשטחים אותם על משטח עבודה (אין צורך לקמח) לדסקיות בקוטר 10 ס”מ בעזרת שורש כף היד. מניחים כף גדושה מלית במרכז כל דסקית, מקפלים לשניים ומהדקים את הקצוות בעזרת שיני מזלג. מסדרים בתבנית.

אופים 20 דקות עד שהבצק מזהיב והופך פריך. כשמוציאים את הכיסנים מהתנור, מטפטפים עליהם כמה טיפות שמן זית להעמקת הברק, ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ