יחיאל זינו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קפרזה דג של מסעדת פסקדו.|
קפרזה דג של מסעדת פסקדו.|צילום: דן פרץ
יחיאל זינו, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

יש כאן מעט מרכיבים, אבל כל אחד מהם דורש טיפול נפרד. יחד, בונים המרכיבים מנה שלמה, מצוינת להגשה בארוחת ערב, כשרוצים להרשים את האורחים.

משתמשים בכל דג לבן שאוהבים – פלמידה, אינטיאס וגם דניס יעבוד.

רכיבים

  • 640 גרם פילה דג לבן נקי מעצמות ומעור וחתוך לקוביות של 40 גרם (בערך 3 ס”מ)

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 4 עגבניות תמר

  • שמן, לצריבה במחבת

לפסטו אורגנו:

  • חופן עלי אורגנו טריים (ללא גבעולים)

  • 3 שיני שום

  • 1/2 פלפל אדום חריף

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • כ-1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה

קולים שבבי פנקו במחבת יבשה חמש דקות על להבה בינונית עד שהם מזהיבים ומניחים בצד.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

חולטים את העגבניות כ-30 שניות במים רותחים ומעבירים למי קרח. קולפים, חותכים כל עגבנייה לרבעים ומסלקים את הזרעים.

מכינים את הפסטו: טוחנים את חומרי הפסטו למחית במעבד מזון או במוט ריסוק ידני לפסטו גס.

מסדרים את העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים במרכז כל רבע עגבנייה מעט מהפסטו. מכסים ברדיד אלומיניום.

צולים את העגבניות עם הפסטו 15 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מסירים את רדיד האלומיניום ומנמיכים את חום התנור ל-90 מעלות. צולים עוד 15 דקות.

מתבלים את נתחי הדג במלח ופלפל.

מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את נתחי הדג כדקה-שתיים מכל צד.

הרכבת המנה:

מניחים את רבעי העגבניות הצלויות בצלחת הגשה. על כל רבע עגבנייה מניחים פרוסת דג, ומעליה עלה בזיליקום. מפזרים מעט פנקו קלוי ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ