תחתיות ארטישוק פריכות ממולאות בחזה אווז ופטריות

הקסם של המנה נעוץ בניגוד המרקמים - הרכות של התחתיות המבושלות מול הפריכות של המלית

רות אוליבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רות אוליבר
תחתיות ארטישוק פריכות ממולאות בחזה אווז ופטריות. דניאל לילה, סטיילינג: דלית רוסו .צילום: דניאל לילה | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

  • 1 חבילה (400 גרם) תחתיות ארטישוק קפואות

  • 3 כפות קמח

  • 1 ביצים ביצה

  • 1 כוס פנקו

  • שמן, לטיגון חצי עמוק

למלית:

  • 3 כפות שמן

  • 2 שום שיני שום קצוצות

  • 3 בצל ירוק גבעולי בצל ירוק קצוץ

  • 100 גרם חזה אווז חזה אווז (בחתיכה אחת) חתוך לקוביות

  • 1 סלסילה פטריות שמפיניון פטריות שמפיניון קצוצות

  • 50 גרם צנוברים

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט

  • מלח

  • פלפל שחור פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

הכנת תחתיות הארטישוק:

מבשלים תחתיות ארטישוק כשבע דקות במים רותחים. מסננים ומקררים.

מחממים שמן לטיגון חצי עמוק.

מקמחים את תחתיות הארטישוק, טובלים בביצה ובפנקו ומטגנים עד להזהבה. מעבירים לנייר סופג ושומרים חמים. אם מטגנים מראש, כדאי לחמם מחדש בתנור לפני המילוי, לשמירה על פריכות.

הכנת המלית:

מחממים שמן, מוסיפים שום ובצל ירוק ומקפיצים דקה. מוסיפים קוביות חזה אווז ומטגנים שלוש דקות. מוסיפים פטריות קצוצות ומטגנים עוד שלוש דקות. מוסיפים צנוברים, מתבלים ומטגנים דקה.

הרכבת המנה:

ממלאים כל תחתית ארטישוק בשתי כפות מלית ומגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ