ארטישוק פריך מושלם

לא ברור אם המנה הזו יותר פשוטה או יותר טעימה. מה שבטוח - היא לא תישאר על השולחן יותר משניות ספורות

קובי בכר, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קובי בכר, שף אורח
ארטישוק פריך של שף קובי בכר.צילום: אנטולי מיכאלו. סטיילינג : דלית רוסו

רכיבים

  • 6 ארטישוקים

  • 4 כוסות שמן לטיגון עמוק (1 ליטר)

  • מלח

  • 200 גרם גבינת פטה מפוררת (1 קובייה)

  • 2 כפות אגוזי מלך (20 גרם)

  • מלח ים אטלנטי

  • 1 לימון חצוי

הוראות הכנה

מפרידים את העלים מהארטישוקים עד שמגיעים לשכבה הבהירה של העלים.

חותכים את החלק התחתון של העלים עם לבבות וגבעולי הארטישוק (כך שהעלים הרכים נשארים מחוברים ללבבות).

קולפים את גבעולי הארטישוקים. חוצים כל ארטישוק לאורכו.

מחממים שמן לטיגון עמוק (200 מעלות) ומטגנים את הארטישוקים בכמה סבבים במשך חמש דקות עד שהם משחימים.

סופגים את השמן בנייר ומתבלים במלח.

מסדרים את הארטישוקים הפריכים בצלחת, מפזרים מעל את הגבינה, אגוזי המלך ומלח ים.

מזלפים מעט סילאן ומגישים עם הלימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ