עלי מנגולד במילוי אורז וחומוס

המתכון האולטימטיבי (והטבעוני), צעד אחר צעד, לכל מי שחששו עד עכשיו לגלגל ולמלא עלים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עלי מנגולד במלית אורז וחומוס.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1 שעה

להעשרת הטעם, מומלץ להוסיף לשכבת ה"ריפוד" של העלים פרוסות של בצל חי.

6 כללי זהב למילוי ובישול עלים:

1. עלים דקים יש לחלוט כ-20-30 שניות במים רותחים – חולטים בכל פעם חופן, כדי לא להוריד את טמפרטורת הרתיחה בבת אחת.

2. פורסים את העלה על משטח עבודה, כשבסיס העלה פונה אלינו והשפיץ לכיוון השני והצד המבריק כלפני מטה (אחרי הגלגול הצד הלא מבריק יהיה פנימי, והצד המבריק – החיצוני).

3. מניחים שורה דקיקה של מלית לרוחב העלה, קרוב לבסיס. מקפלים את השוליים הרחבים של העלה (כ-½1 ס"מ מכל צד) לכיוון המרכז.

4. מגלגלים באצבעות שתי הידיים את יריעת העלה עם המילוי מאיתנו והלאה. ממשיכים לגלגל עם כף יד פתוחה לאותו כיוון.

5. מרפדים את הסיר, שבו הממולאים מתבשלים, בשאריות של בצל, עלים וירקות אחרים, שמשתתפים בתבשיל.

6. מסדרים את הממולאים בסיר בינוני בצפיפות יחסית, כדי שלא ייפתחו במהלך הרתיחה העדינה, שבה הם מתבשלים. אם נשארת מלית, אפשר למלא בה גלדי בצל, עגבניות וקישואים קטנים.

גיוונים: אם אין חומוס טרי אפשר להשתמש בקפוא. לגרסה לא טבעונית אפשר להחליף את המים בציר עוף.

רכיבים

  • 1 חבילה עלי מנגולד

למלית:

  • 3 בצלים פרוסים לחצאי טבעות דקות

  • 3 כפות שמן זית

  • 1-1/2 כפית סוכר

  • 2/3 כוס אורז שטוף ומושרה

  • ½1 כוסות חומוס מבושל

  • 1 עגבנייה בשלה קצוצה דק

  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כפית פלפל שחור טחון טרי

  • 2/3 כפית כמון

  • 1-½1 כפיות מלח

  • 1/2 כפית תימין טרי

לבישול:

  • 1 כף שמן זית

  • 1/2 כפית מלח

  • מים

  • 2 עגבניות אדומות פרוסות

הוראות הכנה

חוצים את העלים הגדולים של המנגולד (אפשר גם לחתוך לארבעה חלקים, אם הם ממש גדולים). מפרידים את הגבעולים מהעלים ושומרים בצד.

מטגנים בצל בשמן זית במחבת רחבה, עד שהוא מזהיב. מוסיפים סוכר וממשיכים לטגן עד לקבלת גוון חום-זהוב.

מסננים אורז ומוסיפים לבצל. מטגנים חמש דקות (משגיחים שהבצל לא יישרף) ומסירים מהאש.

מוסיפים גרגירי חומוס ומועכים אותם קלות. מוסיפים עגבנייה קצוצה ומתבלים. טועמים ומתקנים תיבול.

יוצרים מהמלית גלילים בקוטר חמישה ס"מ. מניחים כל גליל לאורך אחת הצלעות של עלה מנגולד ומגלגלים. מקפלים פנימה את השוליים, כדי לסגור את הקצוות, ומגלגלים.

מרפדים סיר קטן במחצית מגבעולי המנגולד ששמרנו. מסדרים עליהם בצפיפות את העלים הממולאים, מוסיפים מלח ושמן ויוצקים מים עד השכבה העליונה (אין לכסות את העלים). מסדרים פרוסות עגבנייה על העלים ומכסים בגבעולים (אם נשארו עלים ללא מילוי, מוסיפים גם אותם).

מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 25 דקות. מכבים את האש ונותנים לממולאים "לנוח" כחמש דקות. אם נשארו הרבה נוזלים, מנקזים אותם החוצה בזהירות. מבשלים כשלוש דקות נוספות על אש בינונית.

הופכים על מגש ומגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ