ארטישוקים ממולאים בבשר טלה על מצע קרם שעועית

מנה ביתית, מנחמת ומשביעה שמשדכת את החמיצות של הארטישוק עם המתיקות של בשר הטלה והרכות של קרם השעועית

סהר רפאל, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סהר רפאל, שף אורח
ארטישוקים ממולאים בבשר טלה על מצע קרם שעועית של שף סהר רפאל.צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

רכיבים

  • 8 ארטישוקים (תחתיות טריות או מוקפאות ומופשרות)

  • 250 גרם בשר טלה טחון (אפשר גם בקר)

  • 1 ביצה

  • 2-4 כפות קמח מצה (או פירורי לחם)

  • 1/4 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי

  • מלח ופלפל שחור

  • 1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה

  • 3 כפות שמן זית

  • 1 בצל פרוס

  • 2 ענפי סלרי עם העלים

  • 1/2 כף רסק עגבניות

  • 1 כוס מים

  • מיץ לימון מחצי לימון

  • מלח ופלפל שחור

לקרם השעועית:

  • 200 גרם שעועית

  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הביצה, קמח המצה, אגוז המוסקט, המלח והפלפל והפטרוזיליה הקצוצה. מברישים את פנים תחתיות הארטישוק בביצה טרופה (להדבקת המלית לארטישוק) עד גובה השוליים וממלאים את הארטישוקים במלית.

מקמחים את הארטישוקים הממולאים בקמח המצה מכל עבר, טובלים בביצה טרופה ומטגנים משני הצדדים (מטגנים קודם את צד המלית).

מחממים בסיר מעט שמן זית, מטגנים את הבצל והסלרי עם רסק העגבניות, מזליפים את המים ומיץ הלימון ומתבלים במלח ופלפל. מניחים את הארטישוקים ומבשלים כ-25 דקות על להבה נמוכה.

הכנת קרם השעועית:

משרים את השעועית במים ובמעט מלח. מבשלים את השעועית עד ריכוך מלא, מניחים עם הנוזלים במעבד מזון, מתבלים במעט מלח ופלפל וטוחנים עד קבלת קרם חלק. מסדרים בצלחת את הקרם ומניחים את הארטישוקים מעל הקרם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ