חשווה עם טלה מפורק של מסעדת מגדלנה

תערובת אורז ריחנית המוגשת עם בשר אוסובוקו טלה מפורק. מנה חגיגית ועזת טעמים

יוסף (זוזו) חנא, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
1.9376136
יוסף (זוזו) חנא, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
2 שעות

חשווה פירושו "מילוי", הכוונה לאותה תערובת אורז ריחנית שמלגלגלים בעלי גפן או בתוך קישואים קטנטנים. כאן המלית יוצאת החוצה ומוגשת עם בשר אוסובוקו טלה מפורק. זו מנה מאוד חגיגית - בחתונות ואירועים חשובים מגישים אותה במגשים ענקיים למרכז שולחן. במגדלנה מגישים אותה בסירים אישיים עם יוגורט עזים צונן על ידה.

רכיבים

לאוסובוקו:

  • 3 נתחי אוסובוקו טלה (במשקל כולל של 1 קילו)

  • 5 כפות שמן זית

  • 1 גזר

  • 1 בצל לבן

  • 2-3 גרגרי פלפל אנגלי

  • 2 עלי דפנה

  • 1 מקל קינמון

  • 1 כף מלח

  • 1 צרור פטרוזיליה

  • 3 ליטר מים

לחשווה:

  • 1/2 קילו אורז עגול

  • 2-3 כפות שמן זית

  • 1 כפית מלח

  • 21 כפית אגוז מוסקט טחון

  • 21 כפית פלפל אנגלי טחון

  • 21 כפית קינמון טחון

להגשה:

  • 1/2 כוס שקדים פרוסים

  • 1/4 כוס צנוברים

הוראות הכנה

הכנת האוסובוקו:

מחממים סיר גדול עם שמן זית, מטגנים את הבשר 4-5 דקות עד להשחמה. מוסיפים ירקות ותבלינים למעט מלח ופטרוזיליה ומטגנים 2-3 דקות.

יוצקים מים, מוסיפים מלח ופטרוזיליה ומביאים לרתיחה, מבשלים חצי שעה על אש גבוהה ללא מכסה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה שעתיים עד שהבשר רך מאוד.

מסננים את הנוזלים דרך מסננת דקה ושומרים בצד. את הבשר מצננים מעט ומפרקים בידיים לפיסות קטנות. נפטרים מהעצמות והירקות. שומרים בצד.

הכנת החשווה:

בזמן שהבשר מתבשל, מחממים סיר עם שמן ומטגנים אורז 2-3 דקות עד שהגרגירים נעטפים בשמן, מוסיפים תבלינים ומערבבים. יוצקים 2 1/2 כוסות נוזלי בישול של האוסובוקו ששמרנו קודם ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה בסיר מכוסה 20 דקות עד שהאורז רך. משהים בסיר סגור 15 דקות לפני שמגישים.

הרכבת המנה:

בקערות הגשה שמים כמה כפות אורז, עליו מפזרים בשר מפורק ומקשטים בשקדים וצנוברים. מגישים לצד יוגורט עזים וסלט עלים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ