פסטייה חלקי פנים של ברווז

הפסטייה המרוקאית מקבלת לתוכה באהבה תכולה חדשה: חלקי פנים עשירים ועסיסיים של ברווז

חיים טיבי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
חיים טיבי, שף אורח
פסטייה חלקי פנים של ברווז של השף חיים טיבי.צילום: בן יוסטר

רכיבים

למלית:

  • שמן זית

  • 200 גרם כבד ברווז חתוך לקוביות

  • 200 גרם לב ברווז חתוך לקוביות

  • 200 גרם בשר ברווז (שוקיים) טחון

  • 1 חציל קלוף חתוך לקוביות

  • 1 בצל קצוץ

  • חופן פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כף סוכר

  • 1 כפית קינמון

  • 1 כפית מלח

  • 1/2 כפית כמון

לפסטיות:

  • 1 כף סוכר

  • 1 כפית קינמון

  • 8 רצועות בצק פילו באורך 10 ס"מ כל אחת

  • שמן

  • אבקת סוכר

  • ציר בקר (לא חובה)

לדלעת:

  • 1 דלעת חתוכה לקוביות

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 1 כפית סוכר

  • שמן זית

הוראות הכנה

הכנת המלית:

מחממים את השמן במחבת ומטגנים את חלקי הפנים והבשר עד שהם מגירים נוזלים.

מטגנים את קוביות החצילים עד שהן מזהיבות. מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.

מערבבים בקערה את החציל, הבצל, הפטרוזיליה והבשר המטוגן. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.

הכנת הפסטיות:

מערבבים את הסוכר והקינמון. מושחים רצועת בצק בשמן, מפזרים מעט מהסוכר עם הקינמון ומניחים את העלה השני מעל. מסדרים את המלית לאורך הבצק, מקפלים את הדפנות פנימה ומגלגלים לצורת פסטייה (ראו בתמונה). חורצים 2-3 חריצים בכל פסטייה.

אופים את הפסטיות במשך 7-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שהן מזהיבות. מפזרים עליהן אבקת סוכר.

הכנת הדלעת:

מסדרים את הדלעת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מתבלים במלח, פלפל, סוכר ושמן זית ואופים במשך 40 דקות בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות, עד שהיא רכה. מגישים את הדלעת עם הפסטייה ולצד קצת מציר הבשר שנוצר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ