"כרתי" - קציצות כרישה בלקניות מסורתיות

קציצות טעימות, בריאות וקלות להכנה, עם אופציה צמחונית

אבי תורג'מן, שף אורח
"כרתי" - קציצות כרשה בלקניות מסורתיות של שף אבי תורג'מן.
אבי תורג'מן, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ורבע

טיפים:

הכרישה מתכווצת מאוד במהלך הבישול, לכן מומלץ לקנות כמות גדולה, גם אם נראה שיש יותר מדי.

תהליך הסחיטה קריטי ביותר וחשוב לעשות אותו ביסודיות, אין קיצורי דרך. השיטה הכי טובה היא לקחת בידיים בכל פעם כמות קטנה של כרישה ולסחוט מספר פעמים.

מומלץ לא לטגן בכל פעם יותר מחמש קציצות, אחרת טמפרטורת השמן תרד, דבר שיגרום לקציצות לספוח יותר שמן.

אופציה צמחונית: להכנת קציצות צמחוניות מחליפים את הבשר הטחון בשני תפוחי אדמה מבושלים לדרגת פירה, מעוכים וסחוטים ממים.

רכיבים

  • 1 קילו כרישה (החלק הירוק והלבן)

  • 1 בצל חתוךך לרבעים

  • 100 גרם בשר טחון

  • 2 ביצים

  • 1/2 כפית מלח

  • 1/3 כפית פלפל

  • 3 כפות פירורי לחם

  • שמן לטיגון

הוראות הכנה

חותכים את הכרישה לפרוסות דקות ושוטפים היטב במים.

מניחים את הכרישה והבצל בסיר ומכסים במים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כחצי שעה. מסירים מהאש ומסננים מהמים.

לוקחים מעט מהכרישה בידיים וסוחטים היטב. חוזרים על הפעולה שוב עם כל חתיכות הכרישה, עד שאין יותר מים. מייבשים באותו האופן גם את הבצל (ייבוש הבצל אמור להיות קל יותר).

לאחר שהבצל והכרישה יובשו לחלוטין, מעבירים אותם למטחנת בשר וטוחנים (אם אין מטחנת בשר, קוצצים את הכרישה דק ככל האפשר). מעבירים את הכרישה והבצל הטחונים לקערה, מוסיפים בשר טחון, ביצים, מלח, פלפל ופירורי לחם ומערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה.

יוצרים מהתערובת קציצות בגודל בינוני, מחממים במחבת שמן לטיגון חצי עמוק ומטגנים את הקציצות כחמש דקות מכל צד עד להזהבה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ