פופ-טארט ביתי של תפוחים וקינמון

חיבור בין פאי תפוחים ופופ טארט שאפשר לנשנש כפינוק של אחר הצהריים או לשמור במקפיא ולשלוף כשבאים אורחים

עתליה עין מור
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פופ טארט.
עתליה עין מור
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה +שעתיים קירור

מועדון ארוחת הבוקר

בשנות השישים, תעשיית המזון האמריקאית היתה עסוקה בחיפוש אחר דרכים לקיצור זמן העבודה במטבח. כך נולדו ה-T.V. Dinners – ארוחות קפואות לחימום בתנור (ומאוחר יותר במיקרוגל), תערובות אינסטנט לעוגות ובצקים מוכנים לעוגיות וללחמניות.

ב-1963 השיקה ענקית דגני הבוקר "קלוגס" מוצר חדש בשם "פופ טארט" – חטיף שהורכב משני קרקרים מתוקים וביניהם שכבה של ריבת פרי. בין לילה מותגו הפופ טארטס כחלופה "בריאה" לדגני הבוקר והפכו ללהיט. אמהות עובדות יכלו לדחוף פופ טארט לטוסטר ולספק לילדיהן ארוחת בוקר "מזינה" בחצי הזמן שלוקח להכין את כריך חמאת הבוטנים והריבה המסורתי.

עד היום השיקה קלוגס 29 סוגי פופ טארט, מרביתם מצופים בזיגוג סוכר, חלקם במהדורות מיוחדות כמו פופ טארט סמורס או טופי מלוח. החברה השיקה גם פופ טארט במילוי חמאת בוטנים וריבת תות (PB&J) ובכך היה נדמה שהשלימה את ההשתלטות שלה על ארוחת הבוקר האמריקאית, אבל גם זה לא סוף הסיפור: בתקופה האחרונה החלו צצות ברשת ובעיתוני אוכל בארה"ב גרסאות ביתיות לפופ טארט, ומה שהיה בעבר אחד הסמלים המובהקים של תרבות הג'אנק פוד האמריקאית הופך לראשונה למאפה ביתי אמיתי.

רכיבים

לבצק הפריך:

  • 350 גרם (½2 כוסות) קמח

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 20 גרם (½1 כפות) סוכר

  • קורט מלח

  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים

לתפוחים המקורמלים:

  • 2 תפוחי עץ גרני סמית קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  • 60 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה

  • 50 גרם חמאה

  • 1/2 כפית קינמון

לזיגוג:

  • 100 גרם (3/4 כוס + כף) אבקת סוכר

  • 2 כפיות מיץ לימון

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

מעבדים קמח, חמאה, סוכר ומלח במעבד מזון עד לקבלת לפירורים. מוסיפים מים וממשיכים לעבד רק עד שמתגבש בצק.

אוספים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד. מקררים שעתיים.

הכנת התפוחים המקורמלים:

ממיסים חמאה עם סוכר חום וקינמון במחבת.

מוסיפים תפוחים, מכסים ומבשלים כ-12 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שהתפוחים רכים אך עדיין נגיסים. מערבבים מדי פעם.

מסירים מהכיריים, מעבירים את התפוחים למסננת ומצננים לגמרי.

הכנת הפופ-טארטים:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח ליריעה בעובי 3 מ"מ. קורצים 36 עיגולים בקוטר 6-7 ס"מ בעזרת קורצן או כוס. מברישים מחצית מן העיגולים במים ומניחים במרכזם כפית גדושה מהמלית. מכסים בעיגולים הנותרים ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג. מעבירים לתבנית.

אופים 20 דקות עד הזהבה ומצננים.

הכנת הזיגוג:

מערבבים אבקת סוכר ומיץ לימון לקבלת משחה. טובלים לחי אחת של הפופ-טארטים בתערובת ומניחים בצד לייבוש של כמה דקות. את הפופ-טארטים המצופים אפשר לשמור בקופסה אטומה עד שבוע.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ