גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה

לגראטן משתדכת כאן תוספת בדמות בטטה וטונה, שהופכת אותו מתוספת מקסימה למנה עיקרית שעומדת בפני עצמה

פרידה רז, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פרידה רז, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
50 דקות
גראטן תפוחי אדמה, בטטה וטונה של השפית פרידה רז.צילום: טל סיון-צפורין

רכיבים

  • קופסה טונה משומרת בשמן

  • 4 תפוחי אדמה

  • 3 בטטות

  • 2 מכלים (500 מ"ל)  שמנת מתוקה או שמנת לבישול

  • מלח ופלפל שחור

  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

  • 1 כפית שום גבישי

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

פורסים דק במנדולינה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבטטות.

מסדרים בתבנית את פרוסות תפוחי האדמה והבטטות וביניהן מסדרים את הטונה.

מתבלים את השמנת במלח, פלפל, אגוז מוסקט ושום גבישי ויוצקים מעל.

מכסים ברדיד אלומיניום ואופים עד שתפוחי האדמה רכים ומוכנים לאכילה.

מורידים את רדיד האלומיניום וממשיכים לאפות דקות אחדות עד שהמנה משחימה מעט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ