טרין סלק, גבינה רכה ומחית בזיליקום

אם אתם רוצים לגוון את מנת סלק שלכם - למה שלא תכינו ממנו טרין חגיגי?

רועי דקל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
רועי דקל
טרין סלק, גבינה רכה ומחית בזיליקום של שף רועי דקל.צילום: רמי זרנגר

רכיבים

  • 2 סלקים בינוניים אדומים וקשים

  • 5 כפות שמן זית

  • 2 כפות חומץ בן יין לבן

  • 2 כפות מים

  • ½ כף סוכר חום בהיר

  • 3 כוסות עלי בזיליקום מופרדים מהגבעולים

  • 300 גרם גבינה רכה מחלב בקר (אחוז השומן המועדף עליכם)

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

להגשה:

  • 1 כף חומץ בלסמי

  • כמה עלי בזיליקום מופרדים

הוראות הכנה

שוטפים היטב את הסלקים. מניחים את הסלקים בסיר עם הרבה מים, ומביאים לרתיחה בסיר מכוסה על להבה גבוהה. בינתיים מרתיחים כוס מים בסיר קטן נוסף.

מבשלים את הסלקים כשעה-שעה וחצי עד שהם רכים (נועצים שיפוד לרוחב הסלק בנקודה הכי עבה. אם השיפוד עובר בקלות מצד לצד, הסלק מוכן). מסננים מהמים.

בינתיים מכינים תחמיץ לפרוסות הסלק - לתוך קערה מוסיפים את החומץ בן יין, שתי כפות מים, סוכר חום, כף שמן זית, מלח ופלפל, ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס בחומץ (כמות הסוכר עשויה להשתנות בהתאם למתיקות הסלקים. ככל שהסלק מתוק יותר - כך ניתן להפחית מכמות הסוכר שמוסיפים, ולהפך).

מוסיפים את עלי הבזיליקום לסיר המים שהרתחנו קודם. מבשלים כ-10 שניות ומעבירים מיד לקערת מי קרח לצינון. מוציאים את הבזיליקום ממי הקרח, סוחטים היטב ומניחים במעבד מזון עם מעט מלח ומחצית מכמות שמן הזית שנותרה. טוחנים למחית ומעבירים לצנצנת או קערה.

קולפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות דקיקות לרוחבם (עדיף במנדולינה), תוך שמירה על הצורה העגולה. מניחים את הפרוסות בקערת התחמיץ ומערבבים בעדינות לכיסוי. מניחים בצד חצי שעה.

מוציאים את הגבינה מהמקרר חצי שעה לפני הרכבת הטרין, כדי שתתרכך מעט. מתבלים במעט מלח ובכף שמן זית, מערבבים היטב.

הרכבת המנה:

לוקחים תבנית מאפינס, מצפים כל שקערורית בניילון נצמד (מצמידים לקרקעית) ומשאירים מספיק ניילון נצמד בכדי לכסות לאחר מכן את הטרין.

מניחים את פרוסות הסלק לאורך ומסדרים מסביב לשקע בצורה חופפת עד שנוצרת מעין קערה של פרוסות סלק. שמים במרכז כפית ממחית הבזיליקום ומכסים בכף גבינה.

ממשיכים לסדר שכבות של הסלק, הבזיליקום והגבינה לפי גובה השקע. כשמגיעים לסוף, מכסים בניילון הנצמד. מקררים לפחות כשעה לפני ההגשה.

הצעת הגשה:

הופכים את הטרין על צלחת לבנה, מוסיפים מעל פרוסה של גבינת עזים בשלה וכף חומץ בלסמי מיושן, עם כמה עלי בזיליקום לקישוט.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ