מג'דרה צבעונית של פתיתים וירקות

מג'דרה טעימה וקלה להכנה שכבונוס, גם שמסייעת לצמצם בזבוז מזון

מסעדת רובין פוד
רובין פוד.
מסעדת רובין פוד
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
1.30 שעות

מסעדת רובין פוד החיפאית מתרגמת את צמצום בזבוז המזון (הצמבו"ז) הלכה למעשה ופועלת רק על תרומות של סיטונאי פירות וירקות. קבוצת צעירים חיפאים חדורי אידיאלים השתלטה על חלל שבעבר היה בו אטליז והפכה אותו לבית אוכל באוריינטציה חברתית: כל אורח משלם כראות עיניו, רוב העובדים מתנדבים או מקבלים תשלום בארוחות, האוכל מבוסס על מזון מן הצומח וצמצום ומיחזור נחשבים למטרות על. עם זאת דבר במסעדה אינו משדר עליבות – הירקות באנטיפסטי נוצצים מרוב טריות, התבשילים עזי טעם והפוקאצ'ה מזכירה את זו של מסעדת רפאל בימיה הטובים. מקום מעורר קנאה שראוי שיהיו עוד מסוגו.

רכיבים

  • 400 גרם פתיתים צבעוניים

  • 3 בצלים בינוניים קצוצים

  • שמן זית

  • 2 ליטר ציר ירקות

  • 150 גרם עדשים שחורות

  • 150 גרם עדשים חומות

  • כפיות מלח לפי הטעם

  • פלפל שחור לפי הטעם

  • 1 כפית כמון טחון

הוראות הכנה

משרים את העדשים במים, כל סוג בנפרד, למשך כשעה.

מטגנים חצי בצל קצוץ בשמן זית, מוסיפים את הפתיתים ומטגנים עוד כמה דקות. מוסיפים את הפתיתים ומבשלים לפי הוראות היצרן.

ממלאים שני סירים במים בינוניים במים, מוסיפים לכל סיר סוג עדשים אחר ומבשלים עד שהם מגיעים למרקם נגיס.

מסננים את העדשים ומערבבים לתוך סיר הפתיתים. מתבלים במלח ובכמון ומוסיפים עוד מעט שמן זית. מטגנים בשמן עמוק את שאר הבצלים ומניחים אותם על המג'דרה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ