אספרגוס בהולנדייז לימונים כבושים

מנה צרפתית קלאסית עם טוויסט מקומי - לימונים כבושים שמחליפים את החרדל

אביבית פריאל, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אספרגוס בהולנדייז לימונים כבושים של שפית אביבית פריאל.
אביבית פריאל, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

הכנת הולנדייז ביתי אינה מסובכת, כל עוד מקפידים לערבב אותו על אש קטנה ומוודאים שהמים בסיר תמיד על סף רתיחה

רכיבים

  • צרור אספרגוס

  • 1 כף שמן זית

להולנדייז:

  • 1/5 כוס (50 מ"ל) ציר ירקות או מים

  • 1 כף מיץ לימון סחוט

  • 130 גרם חמאה

  • 2 כפות לימון כבוש קצוץ

  • 1/2 כפית מלח

  • פלפל שחור גרוס

להגשה:

  • 2 כפות שקדים פרוסים קלויים

הוראות הכנה

הכנת ההולנדייז:

ממלאים מים בסיר גבוה (שאפשר להניח מעליו בקלות קערת ערבוב) עד לכ־1/3 מגובהו. כשהמים מבעבעים מניחים מעל הסיר קערה, מוסיפים חלמונים, ציר או מים ומיץ לימון וטורפים על אש קטנה עד שהתערובת תפוחה ובהירה.

מוסיפים בהדרגה ותוך כדי טריפה חמאה, לימון כבוש, מלח ופלפל וטורפים כחמש דקות עד שהרוטב מסמיך.

קוטמים את החלק הסיבי התחתון של האספרגוס וקולפים בעדינות רק את הקליפה הדקה. חולטים את האספרגוס במי מלח רותחים כדקה ומעבירים מיד לקערת מי קרח.

מלהיטים מחבת פסים, מוסיפים שמן זית וצולים את האספרגוס כשתי דקות מכל צד. מגישים עם ההולנדייז שנוצר, מפזרים מעל שקדים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ