ארטישוק ודג בריגול בווינגרט עשבים חם

מנה קלאסית ונהדרת שנעשית בשיטה שמזכירה קצת את שיטת הקונפי

יובל בן נריה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ארטישוק ודג בריגול בוויניגרט עשבים חם.
יובל בן נריה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

ארטישוק בריגול זו מנה קלאסית. היא נעשית בשיטה שמזכירה קצת את שיטת הקונפי, שבה מקפידים על טמפרטורת נוזלים נמוכה לאורך כל הבישול, כדי לשמור על הלחות והמרקם של חומרי הגלם. כאן הוספתי פרוסות של דניס, שבושלו באותו האופן.

רכיבים

לבריגול:

  • 300 מ"ל (¼1 כוסות) שמן זית

  • 50 מ”ל (½3 כפות) יין לבן

  • 2 כפות חומץ בן יין לבן

  • 1 כף מלח

  • 1/2 שום ראש שום

  • 2 גבעולי תימין

  • 1 כפית זרעי כוסברה

  • 2 תחתיות ארטישוק מחולקות לרבעים

  • 1 גבעול כרשה חתוך לצינורות באורך 3 ס"מ

  • 4 (520 גרם) פילה דניס

לווינגרט:

  • 1/2 בצל סגול קצוץ דק

  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה

  • 1 כף כוסברה קצוצה

  • 1 פלפל צ'ילי

  • 1 כף פול ירוק חלוט וקלוף (לא חובה)

  • 2 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות

  • מיץ מ-2 לימונים

הוראות הכנה

הכנת הבריגול:

מבשלים שמן זית עם יין לבן, חומץ, מלח, שום, תימין וזרעי כוסברה בסיר על אש קטנה ומביאים לבעבוע קל (90 מעלות, או על אש מינימלית ולא לתת לזה לרתוח), עד שהחומרים מתערבבים והמלח נמס.

מכניסים את רבעי הארטישוק והכרישה לסיר ומבשלים 10 דקות, עד שהירקות רכים. חשוב שהחום לא יעלה. מוציאים את הירקות מהשמן, מספיגים מעט ונותנים להם לנוח בזמן שמכניסים את הפילטים למשך ארבע דקות.

הכנת הווינגרט:

במהלך הבישול מוציאים מהשמן 10 כפות ומפרישים לסיר קטן. מוסיפים את חומרי הווינגרט ומערבבים. מחממים מעט, אבל לא נותנים לזה להגיע לרתיחה.

הרכבת המנה:

מניחים את הארטישוקים והכרישה בצלחת ועליהם את הדגים. יוצקים מהרוטב ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ