כדורי לאבנה ובורגול

את נשנושי הלאבנה והבורגול האלה קשה להפסיק לאכול, אבל קל מאוד להכין

נוף עתאמנה אסמעיל, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
כדורי לאבנה ובורגול של נוף עתאמנה אסמעיל.
נוף עתאמנה אסמעיל, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
25 דקות

את נשנושי הלאבנה והבורגול האלה אי אפשר להפסיק לאכול. מבחינתי אלה כדורי השוקולד של המבוגרים. אמנם לא מדובר במתכון מסורתי אבל הוא בהחלט שואב השראה מהמטבח הלבנטיני. הכדורים קלים להכנה ומשתלבים נהדר עם ירקות קלויים.

רכיבים

  • 1 כוס בורגול גס או בינוני

  • 200 גרם גבינת לאבנה

  • 1/2 כוס נענע קצוצה

  • 1 כוס אגוזי מלך קצוצים

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ

  • 1 בצל ירוק קצוץ (רק החלק הירוק)

הוראות הכנה

משרים את הבורגול בקערה עם מים מהברז עד לגובה 1 ס"מ מעל הבורגול כ־20 דקות עד שכל הנוזלים נספגים.

מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט האגוזים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. אם התערובת יבשה מדי מוסיפים עוד לאבנה (הכמות במתכון יכולה להשתנות בהתאם לסוג הלאבנה ותכולת הנוזל שבה).

מניחים את האגוזים הקצוצים בצלחת שטוחה. יוצרים כדורים קטנים מתערובת הלאבנה והבורגול, מגלגלים אותם באגוזים ומעבירים למקרר לשעה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ