מאפה צמת בצק עלים במילוי כבדי עוף

החבאנו את הכבד בתוך בצק עלים והוספנו קונפיטורה. מתכון זריז אך מפואר

מיכל מוזס, אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צמת כבדי עוף.
מיכל מוזס, אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
40 דקות

גיוון: מורחים את הבצק גם בכף גדושה של חרדל דיז’ון גרגירים.

רוצים להשקיע יותר?

מכינים מאפים אישיים: חותכים את הבצק לריבועים בגודל 6-8 ס”מ (או משתמשים בריבועי בצק עלים מוכנים). מורחים בקונפיטורה, עורמים כף מלית, מגלגלים מקצה אחד לקצה נגדי לצורת קרואסון או צוררים את ארבע הפינות כלפי מעלה למעין שקיק. מברישים בביצה ואופים 20 דקות או עד שזהוב יפה.

רכיבים

  • 350 גרם בצק עלים מרודד מופשר

להברשה:

  • 1 ביצה טרופה

למלית:

  • 300 גרם כבדי עוף מנוקים

  • 2 כפות שמן זית

  • 1 כפית עלי תימין

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 4 כפות ריבת תאנים משמש או פירות יער

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מחממים היטב מחבת עם שמן זית ומקפיצים את כבדי העוף דקה-שתיים. מתבלים בתימין, מלח ופלפל, מקפיצים עוד דקה ומורידים מהכיריים. הכבדים יהיו עדיין ורודים בפנים, וזה בסדר — הם ימשיכו להתבשל בתנור. מצננים מעט.

מניחים את הבצק על משטח עבודה, מסמנים בדמיון (או בעזרת סכין, בלי לחתוך) את השליש המרכזי של יריעת הבצק, מורחים אותו בקונפיטורה ומפזרים עליו את כבדי העוף.

חותכים את שני השלישים החיצוניים של הבצק לרצועות אלכסוניות ברוחב 1-2 ס”מ, מקפלים את הבצק בחלק העליון והתחתון, וסוגרים את הרצועות האלכסוניות על גבי המלית לסירוגין פעם מימין ופעם משמאל. מברישים בביצה טרופה.

אופים 30 דקות עד שהבצק אפוי וזהוב. אם הבצק מזהיב מהר מדי, מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ