נזיד פרסי של עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול

מנה פרסית קלאסית של קוביות בשר צרובות עם מגוון תבלינים ועשבי תיבול שמתבשלים עם שעועית לבנה

אבי שטייניץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי שטייניץ, שף אורח
נזיד פרסי של קוביות עגל ועשבי תיבול, שעועית לבנה ופול של שף אבי שטייניץ.צילום: גל דרן. סטיילינג: יעל לאור

רכיבים

  • 1 קילו אווזית עגל טרי, חתוך לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 3 כפות שמן קנולה

  • 2 בצלים לבנים קצוצים

  • 5 לימונים פרסיים מושרים במים

  • 1 שום ירוק

  • ¼1 ליטר ציר עוף

  • 3 ענפי סלרי אמריקאי, קצוצים

  • ½1 כוסות שעועית לבנה מבושלת

  • 1/2 כפית הל טחון

  • 1/2 כפית כורכום

  • 2 כוסות תערובת עלים ירוקים קצוצים (בצל ירוק, שמיר, כוסברה, פטרוזיליה, נענע)

  • 1 כוס תרמילי פול ירוק טרי (ניתן להשתמש בפול קפוא)

  • 1-2 כפות עלי טרגון קצוצים

  • מיץ מחצי לימון 

הוראות הכנה

מחממים שמן בסיר כבד, מתבלים את קוביות בשר העגל בפלפל שחור גרוס וצורבים בשמן עד להשחמה. מוסיפים את הבצל ומשחימים מעט. מתבלים ומוסיפים את הסלרי הקצוץ, השום, ההל, הכורכום, ושליש מכמות העלים הקצוצים. מוסיפים את הלימון הפרסי המושרה יחד עם מי ההשריה ואת השעועית הלבנה. מוסיפים את הציר והטרגון ומבשלים בסיר מכוסה כשעה.

לקראת ההגשה, מוסיפים את שאר העלים הקצוצים, את הפול הטרי ואת מיץ הלימון.

הצעת הגשה: מגישים לצד אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ