סו לק ברגר: קציצות אורז ממולאות בבשר טלה

לחמניית ההמבורגר המסורתית מפנה כאן מקום לקציצות סטיקי רייס

סוואלי אלדר, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סוואלי אלדר, שפית אורחת
סו לק ברגר- קציצות אורז ממולאות בבשר טלה עם עשבי תיבול של שפית סוואלי אלדר.צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני

רכיבים

  • 200 גרם סטיקי רייס ("אורז דביק" לריזוטו, בעל רמות סוכר ועמילן גבוהות, להשיג במרכולים)

  • 1 ביצה

  • 100 גרם בשר טלה קצוץ

  • 1/4 פלפל צ'ילי חריף

  • 3 כפות בצלי שאלוט קצוץ

  • 1 כף קפיר ליים ולמון גראס מעורבבים וקצוצים

  • 1 כף נענע

  • 1 כפית אורז קלוי (קולים אורז יבש במחבת בלי שמן לרבע שעה על להבה נמוכה וטוחנים אותו. ניתן להחליף ב-2 כפיות פירורי פנקו)

  • 1 כף מיץ לימון

  • שמן סובין אורז מזוכך לטיגון (או כל שמן אחר לטיגון)

הוראות הכנה

משרים את הסטיקי רייס במים במשך שש שעות. מסננים את המים ומאדים אותו בסיר קטן כ-20 דקות. יוצרים מהאורז קציצות דקות ושטוחות בעובי אחיד בקוטר 4 ס"מ.

טורפים את הביצה בקערה קטנה. מחממים את השמן בווק (או בסיר או במחבת) על אש בינונית. טובלים את פרוסות האורז בביצה ומטגנים בשמן כשתי דקות.

מטגנים את הבשר במחבת כשלוש דקות (אם צריך, מוסיפים מעט מים). מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

מניחים את תערובת הבשר על פרוסת אורז ומכסים בפרוסה נוספת (ניתן להיעזר ברינג בגודל מתאים).

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ