Manzo all'olio: פרוסות בשר בקר בשמן זית

Manzo all'olio היא מנה מסורתית מצפון איטליה של פרוסות לחי בקר בבישול איטי המוגשות ברוטב סמיך, עשוי ציר בקר וירקות

דוד שושן שף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פרוסות לחי בקר בשמן זית
דוד שושן שף
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 סועדים

מנה מסורתית מהאזור אגם איזאו נקראת Manzo all'Olio (בשר בקר בשמן זית). זו מנה נפלאה שמגיעה מהעיירה Rovato שמדרום לאגם ובמרכזה פרוסות לחי בקר בבישול איטי המוגשות ברוטב סמיך, עשוי ציר בקר וירקות. במקור, את הרוטב ממליחים בעזרת דגים מלוחים (סרדינים מהאגם או אנשובי) ומגישים לצד פולנטה.

לכתבה על אזור העיירה ואגם איזאו - כאן

רכיבים

  • 2 נתחי לחי בקר

  • 1 בצל בינוני

  • 1 גזר

  • 1 ענף סלרי

  • 1 זוקיני

  • 4 נתחי אנשובי משומר ומומלח 

  • מעט לחם יבש (עדיף לחם מחמצת)

  • שמן זית

  • מים

הוראות הכנה

מנקים היטב את נתחי הבשר מגידים חיצוניים. אין צורך להסיר גידים פנימיים.

מחממים סיר עמוק ויוצקים פנימה שתי כפות שמן זית. צולים את נתחי הבשר היטב משני הצדדים. מכסים את הנתחים במים עד לגובה של 5 ס"מ מעל הנתחים ומביאים לרתיחה איטית. מקפים ומסירים כל קצף שמצטבר על פני המים בזמן הבישול.

חותכים גס את הבצל, הגזר והסלרי ומוסיפים לסיר עם הבשר המתבשל.
מבשלים על אש בינונית נמוכה כשהסיר מכוסה חלקית, עד שהבשר מתרכך.
מוציאים את הבשר מהנוזל לקערה ומניחים לו להתקרר (אפשר להעביר למקרר כשמגיע לטמפרטורת החדר).

אל הסיר עם נוזלי הבישול מוסיפים את האנשובי ואת הזוקיני וממשיכים לבשל עד שמתרככים. מוסיפים את הלחם היבש (פרוסה מסופו תספיק) ומבשלים עד שמתרכך. טוחנים את כל תכולת הסיר (כולל האנשובי, הירקות ונוזלי הבישול) בעזרת בלנדר מוט עם לקבלת מרקם חלק.

פורסים את נתחי הבשר לפרוסות בעובי של קצת פחות מס"מ ומחממים על מחבת. מוסיפים את הרוטב ומבשלים עד שפרוסות הבקר חמות ורכות.

מזלפים מעט שמן זית איכותי מעל ומגישים לצד פולנטה.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ