צ׳יפס פורטובלו ועשבי תיבול עם מטבל פטה

את תפוחי האדמה המסורתיים מחליפות כאן פטריות פורטבלו, שהופכות לנשנוש פריך שלא ניתן להפסיק לאכול

עמית פרבר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עמית פרבר
צ׳יפס פורטובלו ועשבי תיבול עם מטבל פטה של עמית פרברצילום: רונן מנגן | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 6 פטריות פורטובלו חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

  • 2 כוסות פירורי פנקו

  • 1 כוס עשבי תיבול קצוצים דק: פטרוזיליה , נענע וכוסברה

  • מלח ופלפל שחור

  • 1/2 כוס קמח

  • 2 ביצים

  • שמן ניטרלי לטיגון עמוק

למטבל פטה:

  • 200  גרם גבינת פטה מגוררת

  • קליפת מגוררת מחצי לימון

  • 4 כפות מיץ מלימון אחד

  • 3 שיני שום כתושות

  • 1 גביע יוגורט

  • מלח ופלפל שחור

  • פלחי לימון, להגשה

הוראות הכנה

1. מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק.

2. מערבבים פירורי פנקו, עשבי תיבול, מלח ופלפל בקערה רחבה.

3. שמים קמח בצלחת שטוחה וטורפים ביצים בצלחת עמוקה.

4. טובלים פטריות בקמח, ביצה ולבסוף בפירורי פנקו ומטגנים בסבבים 2-3 דקות
עד להזהבה עמוקה. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.

5. בינתיים מערבבים בקערה קטנה את כל חומרי המטבל.

6. מגישים חם לצד מטבל ופלחי לימון.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ