תפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה

תוספת ממזרית של תפוחי אדמה, שמתבשלים בבישול איטי בתוך נוזלי השמנת והרוזמרין וסופגים את מלוא הארומות והטעם

תומר ניב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תומר ניב
תפוחי אדמה קטנטנים בשמנת רוזמרין עם ביצה עלומה, פטרוזיליה וסומאק.צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר

רכיבים

  • 1 קילו תפוחי אדמה קטנטנים

  • ½1 ליטר שמנת מתוקה

  • ½1 ליטר חלב

  • 3 ענפי רוזמרין

  • מלח גס

  • 1 כוס עלי פטרוזיליה

  • 2 כפות סומאק

לביצים עלומות:

  • 300 מ"ל (¼1 כוסות) חומץ בן יין לבן

  • 100 גרם (5 כפות) מלח

  • 6 ביצים

הוראות הכנה

1. הכנת התפודים: שמים תפוחי אדמה בסיר צר. מוסיפים שמנת מתוקה, חלב ורוזמרין ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים שעתיים. תפוחי האדמה צריכים להיות מכוסים בנוזלים לאורך כל הבישול, ולכן אם יש צורך מוסיפים חלב.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

3. מוציאים את תפוחי האדמה מהנוזלים ומעבירים לתבנית. מפזרים מעל מלח גס.

4. צולים 10 דקות עד שהתפודים מקבלים מעטה זהוב יפה.

5. מרפדים צלחת הגשה מרכזית בעלי פטרוזיליה ומפזרים סומאק. מסדרים את תפוחי האדמה על הצלחת.

6. הכנת הביצים העלומות: מביאים מים לרתיחה בסיר בינוני ומוסיפים חומץ ומלח. שוברים ביצים לכוסות קטנות (עדיף כוסות אספרסו אם יש). יוצרים מערבולת במים הרותחים בעזרת כף ויוצקים בעדינות את הביצים לתוך המים. מבשלים שתי דקות בדיוק ומוציאים בעזרת כף מחוררת.

7. הרכבת המנה: מניחים את הביצים העלומות על תפוחי האדמה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ