פלפלים ממולאים בבורגול ובלסמי

מזמן לא טעמתם משהו חדש? מחפשים ריגוש קולינרי? נסו את המתכון הלא שגרתי הזה לירק האדום והלוהט

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
פלפלים ממולאים בבורגול ובלסמי של פאולין שובל.צילום: איל גרניט

רכיבים

  • 4 פלפלים גדולים ובשלים בצבעים שונים

  • 1 כוס בורגול גס

  • 1/2 חציל קטן חתוך למקלות קטנים

  • 1 בצל סגול חתוך לטבעות חצויות

  • 1 גמבה אדומה קצוצה דק

  • 2 פלפלים מוחמצים קצוצים דק

  • חופן עלי פטרוזיליה

  • 1/2 כפית כמון

  • שמן לטיגון

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

לרוטב:

  • מיץ לימון סחוט טרי

  • 1 כף חומץ בלסמי

  • 1 שן שום כתושה

  • 1 כפית דבש

  • 1 כפית חרדל דיז'ון גרגירים

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

1. חוצים את הפלפלים, מנקים מהגרעינים וצולים בתנור עם מעט שמן במשך 20 דקות בחום של 220 מעלות. שומרים בצד.

2. מכניסים את הבורגול לסיר עם ארבע כוסות מים רתוחים ומביאים שוב לרתיחה. מכבים את האש, מסננים ושומרים בצד.

3. הכנת צ'יפס חצילים: במחבת קטנה או בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק (2-3 ס"מ שמן) ומטגנים את מקלות החצילים לצ'יפס חצילים, עד לקבלת צבע חום בהיר. מספיגים את עודפי השמן בנייר סופג.

4. הכנת הרוטב: בקערה או בצנצנת קטנה מערבבים את מיץ הלימון, הבלסמי, הדבש והחרדל. מוסיפים שן שום כתושה, שלוש כפות שמן זית ומערבבים (משקשקים אם זו צנצנת) עד לקבלת תערובת אחידה.

5. הרכבת המנה: מעבירים את הבורגול המבושל לקערה ומערבבים עם שאר החומרים (צ'יפס חציל, גמבה, פלפלים מוחמצים ובצל) . מתבלים בכמון, יוצקים את הרוטב ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם. ממלאים את הפלפלים, מפזרים מעט עלי פטרוזיליה מעל ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ