אצבעות גבינה במעטפת תפוחי אדמה

ההכנה דורשת קצת זהירות, אך מדובר במתכון לא מסובך

פאולין שובל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאולין שובל
אצבעות גבינה במעטפת תפודים של פאולין שובל.צילום: shutterstock

רכיבים

  • 200 מ"ל חלב

  • 2 ביצים

  • 1/2 שקית אבקת אפייה

  • 1 כוס קורנפלור

  • מלח לפי הטעם

  • פלפל לפי הטעם

  • 2 כפיות סוכר שטוחות

ללביבות:

  • שמן לטיגון

  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים, מגוררים בפומפייה לאורכם לקבלת רצועות ארוכות

  • 12 אצבעות גבינה צהובה קשה (עדיף גרוייר או אמנטל) בעובי 1-1.5 ס"מ

הוראות הכנה

1. הכנת הבלילה: מכניסים לקערה קורנפלור, ביצים, מלח, פלפל, סוכר ואבקת אפייה, ומערבבים. מוסיפים את החלב בהדרגה כדי שלא לקבל בלילה נוזלית מדי. חשוב מאוד שהמרקם יהיה סמיך ודביק.

2. טובלים כל אצבע גבינה בתוך הבלילה, עד שהיא מכסה לגמרי. במידת הצורך, חוזרים על הפעולה.

3. מניחים על כף היד כמות נדיבה של שבבי תפוחי האדמה המגוררים בשכבה אחידה. מניחים במרכז כף היד את אצבע הגבינה וסוגרים את כף היד, כך שאצבע הגבינה עטופה היטב בתפוחי האדמה.

4. מגלגלים את הגבינה ביד ומכסים שוב ושוב מכל הצדדים בשבבי תפוחי אדמה עד לקבלת כיסוי מלא. בסוף התהליך אמורים לקבל "נקניקיה" עבה (אם הכיסוי אינו שלם, הגבינה "תברח" במהלך הטיגון).

5. מחממים שמן לטיגון עמוק על אש גבוהה. כשהשמן חם מנמיכים את האש ומטגנים כל אצבע גבינה כחמש דקות, עד להזהבה ומסירים מהאש.

6. מניחים על נייר סופג ומגישים מיד.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ