בגט-פודינג עם פטריות, חזה אווז מעושן ומנצ’גו

לא רק מתוק: מנצלים שאריות בגט ומכינים ממנו ברד פודינג מלוח עם פטריות, חזה אווז מעושן וגבינה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
באגט-פודינג עם פטריות, חזה אווז מעושן וגבינת מנצ’גו.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי

גיוונים:

1. מחליפים את חזה האווז המעושן במוצרלה או בגבינה מעושנת אחרת.

2. במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בשמנת חמוצה או חלב.

3. אם אין בגט אפשר להשתמש ב300 גרם קוביות מכל לחם אחר.

4. במקום גבינת מנצ'גו אפשר להשתמש בפרמזן.

רכיבים

  • 3 כפות שמן

  • 3 סלסלות פטריות (אפשר לערבב שמפיניון, יער ופורטבלו) חצויות או פרוסות עבה

  • 8 עלי מרווה

  • 1-2 שיני שום קצוצות דק

  • 1 בצל קצוץ דק

  • 150 גרם חזה אווז מעושן פרוס דק (או חתוך למקלונים דקים)

  • 1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה

  • 2 ביצים

  • 1/2 בגט חתוך לקוביות

  • פלפל שחור גרוס

  • מלח

  • 40 גרם גבינת מנצ'גו מגוררת

  • תרסיס שמן או חמאה, לשימון התבנית

הוראות הכנה

1. מחממים מחבת עם שתי כפות שמן ומטגנים פטריות על להבה גבוהה ארבע דקות עד השחמה. מוסיפים עלי מרווה ושום ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עוד כדקה עד שניחוח השום מורגש אך בלי שייחרך. מעבירים לקערה.

2. מוסיפים למחבת כף שמן ובצל ומטגנים חמש דקות עד הזהבה. מעבירים לקערה עם הפטריות. מוסיפים חזה אווז מעושן ומערבבים.

3. טורפים בקערה נפרדת ביצים ושמנת ומתבלים במלח.

4. משמנים תבנית חסינת חום במעט שמן ומרפדים את התחתית בלחם. מניחים בכל כלי 1/4 מתערובת הפטריות ומכסים במה שנותר מהלחם. יוצקים את בלילת הביצים ומפזרים מעל גבינה מגוררת. מניחים משקולת כדי לוודא שכל הלחם ספוג בבלילה. משהים למשך כשעה.

5. מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. מוודאים שלפודינג יש מספיק בלילה. אם הוא ספג את כולה, אפשר לתגבר בעוד.

7. אופים 15-20 דקות עד הזהבה. מגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ