מנטי טלה עם סלט עגבניות חריף

הגרסה הקלאסית של כיסונים קטנים ממולאים בתערובת בשר טלה מתובלת, מוגשים עם סלט עגבניות בוכרי

יוגב ירוס, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מנטי טלה עם סלט עגבניות חריף של יוגב ירוס.
יוגב ירוס, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:
קל
זמן בישול:
50 דקות

כיסונים ממולאים בבשר שמוצאם אינו ודאי. רבים משייכים אותם למטבח הטורקי, אבל הם נפוצים גם במטבח הבוכרי והארמני.

רכיבים

לבצק:

  • 300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח פסטה 00 או תערובת של 60% קמח לבן ו-40% קמח דורום

  • 150 מ"ל מים (1/2 כוס + 2 כפות)

  • 1 כף שמן זית

למלית:

  • 200 גרם בשר טלה טחון

  • 1/2 בצל קצוץ דק מאוד

  • קורט מלח

לסלט:

  • 4 עגבניות חתוכות גס

  • 1 פלפל ירוק חריף קצוץ גס

  • 1 צרור פטרוזיליה קצוצה דק

  • 1 בצל חצוי ופרוס לפרוסות בעובי בינוני

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: עורמים את הקמח על משטח עבודה ויוצרים גומה במרכז. יוצקים לגומה מים ושמן זית ומערבבים. לשים הכל בידיים כחמש דקות עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

2. הכנת המלית: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצרים מהתערובת כדורים קטנים בקוטר 1 ס"מ.

3. מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי אחד לפני הדק ביותר. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח וקורצים לעיגולים בקוטר של כ־3 ס"מ.

4. מניחים במרכז כל עיגול בצק כדור מלית, מברישים את קצוות הבצק במעט מים ומקפלים את דופנות הבצק לסגירה מעל כדור הבשר בצורת מעטפה.

5. מבשלים את המנטי במים מומלחים עד שהם צפים. במקביל מערבבים את מרכיבי הסלט.

6. מסדרים את המנטי בצלחות הגשה, יוצקים מסביב את סלט העגבניות עם כל מיציו ומזלפים מעל מעט שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ