סירות תפוחי אדמה בגבינת צאן
שידוך בין תפוחי אדמה לגבינות משק יוצר מתכון פשוט להפליא ומעדן אמיתי
מיכל מור מלמד
מיכל מור מלמד
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
שעה וחציסירות תפוחי אדמה בגבינת צאן של מיכל מור מלמד.צילום: רמי זרנגר
רכיבים
6 תפוחי אדמה בינוניים
20 גרם חמאה מומסת או שמן זית משובח
קמצוץ מלח
קמצוץ פלפל שחור גרוס
150-200 גרם גבינת עיזים או גבינת כבשים חצי רכה בסגנון סנט מור
לקישוט:
- ענפי תימין או רוזמרין
הוראות הכנה
1. מחממים מראש תנור אפייה ל200 מעלות. עוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם ברדיד אלומיניום ואופים בתנור עד שהם מתרככים (כשעה-שעה וחצי).
2. מוציאים מהתנור, שולפים מרדידי האלומיניום וחוצים כל תפוח אדמה לשניים לאורכו. מרוקנים בעזרת כף כמות קטנה מהתוכן של כל חצי תפוד, כך שתיווצר גומה רדודה. מברישים במעט חמאה מומסת (אפשר להמיר בשמן זית משובח) ומתבלים.
3. מניחים מעל כל גומה פרוסת גבינת צאן, מקשטים בענף תימין או רוזמרין ומחזירים לתנור ל-5-10 דקות אפייה נוספות עד שהגבינה נמסה ומזהיבה.