גלילי סולת וגבינה במילוי עלי בר

מנה ראשונה מושקעת שתטריף את האורחים: גלילי סולת ממולאים בג'יבנה עם עלי עולש, תרד וחוביזה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גלילי סולת וגבינה במילוי עלי בר.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה ו-10 דקות

איך עובדים עם בצק סולת?

מצפים את המשטח וגם את המערוך בניילון נצמד - כך מבטיחים שהבצק לא יידבק ולא ייקרע. לא מקמחים מכיוון שהקמח עלול להיספג בבצק ולשנות את מרקמו. משתמשים במערוך עבה משום שהוא יעיל ברידוד בצקים שזקוקים למעט עיבוד.

בכל זאת נקרע לכם הבצק?

לא נורא. מהדקים כמו פלסטלינה וממשיכים לעבוד.

נשארו לכם עלים?

עלים ירוקים בשרניים יחסית כמו עולש או מנגולד אפשר לבשל מראש (10-15 דקות במים רותחים), לייבש ולשמור במקרר עד שבוע כשהם עטופים בנייר אפייה. כשרוצים שולפים מהמקרר וזורקים למחבת עם פסטה מבושלת או מגישים כסלט ירוקים חם.

רכיבים

לבצק:

  • 1 כוס מים

  • 2 כפות שמן זית

  • 1/2 קילו ג'יבנה לא מלוחה, מפוררת (להשיג בחנויות ובשווקים ערביים) או מוצרלה בקר

  • 50 גרם פיסטוקים קלויים וטחונים

  • מלח

  • 250 גרם סולת

  • 1/4 כפית שמן כמהין

למלית:

  • 100 גרם עלי עולש בר

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 2 בצלים גדולים חצויים ופרוסים דק

  • 100 גרם עלי תרד בר (ללא הגבעולים הגסים) קצוצים גס

  • 50 גרם עלי חרדל בר (ללא הגבעולים הגסים) קצוצים גס

  • 100 גרם עלי חוביזה (ללא הגבעולים הגסים) קצוצים גס

  • מלח

  • פלפל שחור גרוס

  • 1/4-1/2 כוס מיץ לימון טרי

  • 50 גרם פיסטוקים טחונים

הוראות הכנה

1. הכנת הבצק: מחממים מים ושמן בסיר גבוה על להבה בינונית-גבוהה. כשהמים על סף רתיחה מוסיפים גבינה. מבשלים כ-10 דקות תוך כדי ערבוב במטרפה ידנית עד שהגבינה נמסה לתוך המים והתערובת מתחילה לבעבע.

2. מוסיפים בהדרגה פיסטוקים טחונים, סולת ומלח תוך כדי ערבוב מתמיד. התערובת תסמיך מאוד ויהיה לכם קצת קשה לערבב אותה. אם הערבוב הופך ללא אפשרי, מוסיפים עד 1/4 כוס מים רותחים. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד 3-5 דקות עד שכל הנוזלים נטמעים בתוך הבצק ומתקבל בצק קשה ומגובש.

3. מצננים לטמפרטורת החדר, מוסיפים שמן כמהין ולשים להטמעה. מכסים את הסיר ומעבירים למקרר ל-30 דקות.

4. בינתיים, עוברים להכנת המלית: מרתיחים שפע מי מלח בסיר. מוסיפים עולש ומבשלים 10 דקות. מסננים ומייבשים.

5. מטגנים בצל בשמן זית על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהבצל זהוב. מוסיפים את כל הירוקים למעט העולש, מגבירים להבה ומטגנים כשלוש דקות תוך ערבוב. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים את העולש ומטגנים דקה. מתבלים במיץ לימון ומערבבים.

6. מסירים מהכיריים, מתבלים בעוד פלפל שחור ומצננים.

7. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

8. מכסים את משטח העבודה ואת המערוך בניילון נצמד (כמו בתמונה). מרדדים את הבצק ליריעה בעובי כ-1/2 ס"מ וחותכים לריבועים בגודל 7 או 8 ס"מ. מניחים כף מלית על אחת מצלעות הריבוע. מקפלים עליה את הצלע הנגדית ומגלגלים כמו סיגר.

9. מניחים את גלילי הבצק הממולאים בתבנית עם התפר כלפי מטה ומפזרים מעל מעט פיסטוקים טחונים.

10. אופים 7-8 דקות עד שהגלילים מזהיבים בשוליים.

11. מגישים לכל סועד 2-3 גלילי בצק ממולאים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ