עוגת שכבות שוקולד וקוקוס מהאגדות

עוגה רכה מאוד ועסיסית עם מלית קוקוס שמכינים בכמה דקות משני מרכיבים בלבד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת שכבות שוקולד וקוקוס.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קשה
זמן בישול:
שעה וחצי

במקום לחלק את העוגה לשכבות אופים שלושה בסיסים בשלוש תבניות. השיטה הזאת מתאימה לעוגות רכות, שעלולות להתפרק בחיתוך.

רכיבים

לעוגות:

  • 185 גרם (כ-1 כוסות) קמח

  • 35 גרם (¼ כוס) אבקת קקאו

  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה

  • 250 גרם (¼1 כוסות) סוכר

  • 1/2 כפית מלח

  • 1 גביע (150 מ”ל) יוגורט 3%

  • 80 מ”ל ( כוס) שמן קנולה

  • 2 ביצים

  • 1 כפית תמצית וניל טהורה

  • 1 כפית אבקת קפה נמס איכותי

  • 180 מ”ל (¾ כוס) מים רותחים

למלית:

  • 2 פחיות (במשקל 400 גרם כ”א) חלב מרוכז

  • 400 גרם (6 כוסות) קוקוס טחון

לציפוי:

  • 150 מ”ל (1/2 כוס ו2 כפות) שמנת מתוקה

  • 100 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות או במטבעות

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים את התבניות בעיגול נייר אפייה ומשמנים את דפנות התבניות בחמאה.

2. מנפים קמח, אבקת קקאו ואבקת אפייה לקערה. מוסיפים סוכר ומלח ומערבבים היטב.

3. מערבבים בקערה נפרדת יוגורט, שמן, ביצים ותמצית וניל בעזרת מטרפה ידנית או בכף. מוסיפים את תערובת היוגורט לתערובת הקמח ומערבבים יחד בעזרת כף לקבלת בלילה אחידה וסמיכה.

4. ממיסים אבקת קפה במים רותחים ומערבבים היטב. מוסיפים בהדרגה לבלילה תוך כדי ערבוב עד לקבלת בלילה חלקה (אל תיבהלו אם הבלילה יוצאת נוזלית יותר מאשר בלילה של עוגה בחושה רגילה - זה אמור להיות כך).

5. מחלקים את הבלילה באופן שווה בין התבניות (לדיוק מרבי מומלץ לשקול את כל הבלילה ולחלק לשלושה חלקים).

6. אופים בנפרד כל עוגה כ-12 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. מעבירים סכין חד לאורך הדפנות ומשחררים את התבניות (כדי שהעוגות יתקררו מהר יותר). מצננים לחלוטין, עוטפים כל עוגה בנפרד בניילון נצמד (אפשר להשאיר את נייר האפייה, הוא עוזר לייצוב) ושומרים בטמפרטורת החדר עד ההרכבה (עד כאן אפשר להכין יום קודם).

7. הכנת המלית: מערבבים חלב מרוכז עם קוקוס טחון לתערובת לחה.

8. הרכבת העוגה: מניחים עוגה אחת בתבנית קפיצית. מרפדים את הדופן הפנימית של התבנית בשקף. מניחים מחצית ממלית הקוקוס על העוגה, מיישרים ומחליקים את פניה בעזרת גב של כף או פלטה מדורגת. מניחים מעל עוגה נוספת ומורחים עליה את יתרת המלית. מיישרים ומניחים את העוגה האחרונה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.

9. הכנת הציפוי: שמים שוקולד בקערה. מביאים לרתיחה שמנת מתוקה בסיר קטן ויוצקים על השוקולד. ממתינים דקה-שתיים ומערבבים היטב לתערובת אחידה וחלקה. מצננים כמה דקות.

10. משחררים את התבנית מהעוגה ומסירים בעדינות את השקף. יוצקים את הגנאש על העוגה ומאפשרים לו לטפטף מעט לצדדים (אין צורך להניח על רשת, מדובר בכמות קטנה). מעבירים למקרר לכמה דקות עד שהגנאש מתייצב.

שומרים בקירור עד שלושה ימים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ