מקלעת חצילים, פטה וטפנד

רולדה ים תיכונית מרהיבה, ממולאת בכל מה שאנחנו אוהבים: קוביות חציל שחומות ומתקתקות, זיתים וגבינה מלוחה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מקלעת חצילים, פטה וטפנאד.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי + לילה

טפנאד תוצרת בית

חומרים לצנצנת גדולה:

1 קופסה (275 גרם) זיתים ירוקים מגולענים

1 קופסה (275 גרם) זיתים שחורים מגולענים

3 שיני שום

1 כף חרדל דיז’ון גרגירים

עלים מ-6-7 גבעולי תימין

עלים מ-3-2 גבעולי בזיליקום

1 צנצנת קטנה אנשובי

פלפל שחור טחון טרי (לא חובה)

שמן זית לכיסוי

ההכנה:

1. מרסקים את המרכיבים למרקם של מחית גרגירית, טועמים ומוסיפים מעט פלפל שחור, אם רוצים.

2. מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית, שישמור על המחית מפני קלקול.

גיוון: במקום גבינת פטה אפשר להשתמש בגבינה בולגרית מפוררת גס.

רכיבים

  • 50 גרם שמרים טריים

  • 30 גרם (2 כפות גדושות) סוכר

  • 60 מ”ל (1/4 כוס) מים פושרים

  • 60 מ”ל (1/4 כוס) חלב פושר

  • 500 גרם (½3 כוסות) קמח לחם

  • 1/2 כפית מלח

  • 60 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)

  • 1 ביצה

למלית:

  • 4 כפות טפנד

  • 1 חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ

  • 4 כפות שמן זית

  • 3 כפות רוטב סויה

  • 1 כף סוכר

  • 1 שן שום קצוצה

  • 2 גבעולי תימין, מופרדים לעלים

 

  • ביצה טרופה, לזיגוג

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

ממיסים שמרים וסוכר בתערובת של חלב ומים.

מערבלים קמח, מלח וחמאה בקערת מיקסר עם וו לישה עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים ביצה ואת תערובת השמרים ומערבלים לקבלת בצק אחיד. לשים כ-10 דקות (לא לוותר על זמן הלישה! הוא חשוב לתוצר הסופי). מתפיחים את הבצק עד להכפלת הנפח (אפשר להכין את הבצק לילה מראש ולהתפיח לאט-לאט במקרר).

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

הכנת המלית:

מערבבים את חומרי המלית, למעט טפנאד וגבינה, בקערה. מפזרים בתבנית בשכבה אחידה ואופים כ-20 דקות או עד שהחצילים זהובים ורכים. מניחים להצטנן.

מוציאים את האוויר מהבצק על ידי חבטות, מניחים על משטח עבודה מקומח ומרדדים לעלה מלבני בגודל 3540 ס”מ.

הרכבת המנה:

יוצרים במלבן חתכים אלכסוניים באורך 8 ס”מ ובמרחק 3-2 ס”מ זה מזה, משני הצדדים לכל האורך. מסלקים את שני משולשי הבצק העודפים מהחלק העליון והתחתון – כך שיישארו שני מלבנים, עליון ותחתון, לסגירה.

מורחים במרכז את הטפנאד ומסדרים ערמה של קוביות חצילים, ומעל גבינה.

מקפלים פנימה את המלבן העליון והתחתון (שנותרו אחרי הסרת המשלושים העודפים) ומתחילים לקלוע, רצועה מצד ימין ומעליה רצועה מצד שמאל וחוזר חלילה, עד שמסיימים. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה להתפחה עוד כ-30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מורחים את המקלעת בביצה ואופים כ-30 דקות, או עד שהמאפה זהוב ומוכן.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ