בצלים ממולאים באורז עגול ובזיליקום

עלעלים לבנים ועגולים כמו פנינים, שמתבשלים בציר ארומטי של ירקות, בזיליקום, יין ודבש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גלדי בצל ממולאים באורז עגול ובזיליקום.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
50 דקות

אני אוהב ירקות וירקות אוהבים אותי. אני מגדל אותם בעצמי ומכין מהם אינספור דברים. הפעםאני ממלא אותם במליות צמחוניות מדגנים, תבלינים וגבינות. לבצל עלעלים לבנים ועגולים כמו פנינים, שמתבשלים כאן בציר ארומטי של ירקות, בזיליקום, יין ודבש. אם תגידו לעיראקי, לכורדי או לטריפוליטאי להכין מחשי או מפרום צמחוני, הגבה שלו תתרומם גבוה למעלה. מאיפה יבוא הטעם? הוא יקשה. ממולאים בלי בשר? בלי טלה? איפה נשמע כדבר הזה?! באיזו תרבות זה קיים? על פניו זה נראה כמו קונספט מוזר ועני. ובכל זאת, יש פה משהו יפה. למה לא למלא במליות קצת אחרות? בחרתי בירקות שיש תמיד, כמו בצל, חסה ופלפלים. השתמשתי במיני אורז ובמקום בשר השתמשתי בגבינה - גם בשביל החלבון וגם בשביל הטעם. אני בטוח שתאהבו את זה, גם אם אתם לא צמחונים.

גיוון: אפשר להחליף את הבצלים הצהובים בלבנים או סגולים.

רכיבים

  • 6 בצלים צהובים

למלית:

  • 2 כוסות אורז עגול

  • 1 כוס יין לבן

  • ½1 כוסות ציר ירקות

  • 1/2 כפית זרעי שומר

  • 1/2 כפית זרעי כוסברה

  • 1/2 כפית פלפל לבן

  • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים

  • 1/2 כוס גבינת קשקבל מגוררת

לבישול:

  • שמן זית

  • מלח ים גס

  • 2-3 כפות דבש

הוראות הכנה

1. הכנת הבצלים: חורצים בבצלים חריץ עמוק בעזרת סכין עד למרכז ומוציאים פלח קטן (אפשר לקצוץ את הפלחים ולהוסיף למלית). מבשלים את הבצלים כרבע שעה במים רותחים, כדי שהגלדים יתרככו וייפתחו בלי להישבר. מצננים ומפרידים כל עלעל.

2. הכנת המלית: מאדים אורז בשמן זית. מוסיפים 1/2 כוס יין לבן וציר ירקות ומבשלים חצי בישול כ-10 דקות. כותשים את התבלינים במכתש ועלי ומתבלים, מוסיפים חצי מכמות הבזיליקום וקשקבל ומערבבים.

3. הרכבת המנה: ממלאים את גלדי הבצל בכף מן המלית וסוגרים משני הצדדים. מסדרים בצפיפות בסיר שטוח או במחבת (במקרה זה אין צורך לרפד את התחתית).

4. יוצקים בזהירות את יתרת היין הלבן, מפזרים את יתרת הבזיליקום, שמן זית, מלח ודבש. מכסים ומבשלים 20 דקות עד שהאורז רך, ואפשר יותר, כדי שהבצל ישחים מעט. מגישים חם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ