כנפי מלאכים (או: המתכון הכי טוב לכנפיים)
כנפיים ללא טיגון בתיבול חרדל ועם ציפוי של פירורי לחם. למה מלאכים? בגלל תלתלי הזהב שלהם.
צחי בוקששתר
צחי בוקששתר
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
שעה וחציכנפי מלאכים.צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
רכיבים
1 קילו כנפי עוף טריות, נקיות וחצויות
2 ליטר מרק עוף איכותי, מסונן
150 גרם חמאה
½1 כפות חרדל חלק
200 גרם פירורי לחם טובים (אני משתמש בפנקו או טוחן קרקר זהב - הכי טעים)
הוראות הכנה
1. מרתיחים מרק בסיר (במידת הצורך ממליחים) ומוסיפים כנפיים. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כשעה או עד שהכנפיים רכות. לפני שמוציאים את הכנפיים מהמרק מצננים לטמפ’ החדר (כך הן יישארו עסיסיות).
2. מחממים תנור ל-220 מעלות או לגריל עליון.
3. ממיסים חמאה ומערבבים עם חרדל בקערה גדולה. בקערה שנייה מכינים פירורי לחם.
4. מגלגלים את הכנפיים בתערובת החרדל והחמאה, מצפים בפירורי לחם ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 12 דקות עד שהכנפיים מזהיבות.