כנפי מלאכים (או: המתכון הכי טוב לכנפיים)

כנפיים ללא טיגון בתיבול חרדל ועם ציפוי של פירורי לחם. למה מלאכים? בגלל תלתלי הזהב שלהם.

צחי בוקששתר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
צחי בוקששתר
כנפי מלאכים.צילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו

רכיבים

  • 1 קילו כנפי עוף טריות, נקיות וחצויות

  • 2 ליטר מרק עוף איכותי, מסונן

  • 150 גרם חמאה

  • ½1 כפות חרדל חלק

  • 200 גרם פירורי לחם טובים (אני משתמש בפנקו או טוחן קרקר זהב - הכי טעים)

הוראות הכנה

1. מרתיחים מרק בסיר (במידת הצורך ממליחים) ומוסיפים כנפיים. מנמיכים ללהבה בינונית-נמוכה ומבשלים כשעה או עד שהכנפיים רכות. לפני שמוציאים את הכנפיים מהמרק מצננים לטמפ’ החדר (כך הן יישארו עסיסיות).

2. מחממים תנור ל-220 מעלות או לגריל עליון.

3. ממיסים חמאה ומערבבים עם חרדל בקערה גדולה. בקערה שנייה מכינים פירורי לחם.

4. מגלגלים את הכנפיים בתערובת החרדל והחמאה, מצפים בפירורי לחם ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

5. אופים 12 דקות עד שהכנפיים מזהיבות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ