תבשיל גרגירי חומוס, מנגולד וצימוקי סולטנה

גרגירי חומוס פריכים מתובלים בשפע של כמון, שמתנגש יפה עם המתקתקות של הצימוקים והחמצמצות של המנגולד

לילך גרמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
תבשיל גרגרי חומוס, מנגולד וצימוקי סולטנה.
לילך גרמן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
לילה + 1:15 שעות

שורה של מאזטים מקבלים את פני האורחים. מוזגים כוסית של אלכוהול ונותנים לשמש לסדר את הראש. ממשיכים עם התפריט בניחותא, עד לשקיעה האדומה החתונה היוונית שלי יום שישי בצהריים, הזמן עומד מלכת. קרני שמש מלטפות את אדוות הגלים, והקצף הלבן משוחח עם השמיים התכולים בדיאלוג שלקוח מעולם אחר. האורחים מתגודדים סביב הכלה היפה, אוחזים בכוסית של אוזו או קמפרי תפוזים ומתחילים להיכנס לאווירת נופש ים תיכונית מהסוג הפשוט והאנין. יאסו. גרגירי חומוס פריכים ומתובלים בבטחון, עם המון כמון, משלימים את האווירה נפלא.

רכיבים

  • 1 חבילה מנגולד

  • 1 קילו גרגירי חומוס

  • 400 גרם צימוקים (סולטנה) בהירים גדולים

  • 1/2 כוס שמן זית

  • 3 כפות כמון

  • מיץ מ-3 לימונים

  • 2 כפות חומץ הדרים

  • מלח

  • פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

1. משרים את גרגירי החומוס ללילה.

2. חולטים עלי מנגולד במים רותחים כדקה ומעבירים מיד למי קרח. מסננים וקוצצים גס.

3. מבשלים את החומוס בסיר עם מים כשעה, או עד שמתרכך. מסננים.

4. מתבלים את החומוס בשמן זית, כמון, מיץ לימון, חומץ, מלח ופלפל. מוסיפים את המנגולד והצימוקים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ