פאייה שחורה

היא דרמטית, מלאת שיק מסתורי ולפעמים מכונה Negro Aroz (אורז שחור)

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאייה שחורה של ברק אהרוני.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעה וחצי

הקונץ פה הוא להוסיף מספיק דיו שיצבע יפה את האורז, אבל לא יותר מדי, אחרת הפאייה תהיה מלוחה מדי. קונים את הדיו טרי אצל מוכר הדגים וכשאין, משתמשים בדיו שנמכר בצנצנת במעדניות. שליש מכמות הציר מתחלפת כאן בנוזל הבישול של הסבידה (דיונון ים תיכוני, ספיה) — חומר גלם טעים, שלדעתי לא מקבל אצלנו את הכבוד הראוי לו.

רכיבים

  • 2 סבידות (כ-400 גרם עם העצם) בקשו מהמוכר להוציא את העצמות

  • 5-6 זרעי שומר

  • 1 פלפל צ'ילי קצוץ

  • מלח

  • 400 מ“ל (1 כוסות) ציר דגים

  • 1 כף דיו דיונון

  • 50 מ“ל (4-3 כפות) שמן זית

  • 3 שיני שום פרוסות

  • 3 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים בעובי 1/2 ס“מ

  • 400 גרם (½1 כוסות) אורז ארבוריו (המיועד לריזוטו)

  • 50 מ“ל (4-3 כפות) יין לבן יבש

  • ½ צרור עלי פטרוזיליה

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

1. מכניסים סבידה לסיר עם מים לכיסוי מתובלים בזרעי שומר, ½ צ‘ילי ומלח ומבשלים כשעה. מסננים ושומרים את נוזל הבישול בנפרד.

2. חותכים את הסבידה לרצועות בעובי אצבע. טועמים את נוזל הבישול ומוודאים שאינו מלוח מדי. אם כן, מוסיפים ציר או מים על חשבונו.

3. מחממים ציר ו-200 מ“ל ממי הבישול של הסבידה עם דיו לסף רתיחה ושומרים מכוסה על להבה נמוכה.

4. מחממים שמן זית בפאייה או במחבת בקוטר 40 ס“מ בעלת תחתית עבה. מוסיפים שום, סלרי ו-½ צ‘ילי ומאדים עד שעולה ריח. מוסיפים אורז ומטגנים יחד שלוש דקות. מוסיפים יין ונותנים לו להתאדות.

5. יוצקים 150 מ“ל מהציר החם, מביאים לרתיחה וממשיכים את הבישול ללא מכסה על להבה בינונית. בכל פעם שהציר מתאדה מוסיפים עוד 150 מ“ל. מדי פעם מערבבים.

6. עם המחזור האחרון של הציר מוסיפים את רצועות הסבידה המבושלות. טועמים מן האורז — אם הוא קשה עדיין, מכסים ומבשלים עוד שתי דקות; אם הוא כבר מוכן, מוותרים על הכיסוי. מוסיפים פטרוזיליה, טועמים ובמידת הצורך מתבלים במלח ופלפל.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ