ראגו חלקי פנים

אני קורא לראגו הזה ”תבשיל סוכרייה“ בגלל המתיקות של חלקי הפנים, הגזרים והרוטב העשיר והמרוכז בו הם מתבשלים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ראגו חלקי פנים של דייוויד פרנקל.
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
שעתיים

כדי לקבל תבשיל בעל מראה מעניין, השתמשתי בגזרים צבעוניים, ובעיקר סגולים שאפשר למצוא בשוקי האיכרים. מי שאוהב חלקי פנים יתמוגג מהמנה הזו, ומי שלא מכיר יזכה לערוך כאן היכרות מענגת עם מוח, שקדים ואשך של טלה. מבקשים מהקצב לקלוף את האשך או קולפים בבית: יוצרים בעדינות חתך לאורך המעטפת החיצונית בלי לפגוע בשלמות האשך ומסירים אותה (כמו שמפרקים בצל לגלדים). אם לא מצאתם אשך טלה, אפשר פשוט להכפיל את כמות השקדים במתכון. אוכלים ככה, בלי פסטה, עם קצת לחם לניגוב.

רכיבים

  • 1 אשך טלה שלם קלוף

  • 1 מוח טלה שהושרה במים עם חומץ

  • 150 גרם שקדי טלה חתוכים לקוביות בגודל ½1 ס“מ

  • קמח לקימוח

  • 1 בצל פרוס דק

  • 2 שיני שום פרוסות

  • 5 כפות שמן זית

  • 3-4 גזרים חתוכים ל-8

  • מלח

  • פלפל שחור טחון

  • 2 כפות כמון טחון

  • ½1 כוסות ציר בקר /עוף או מים

  • ½ כוס כוסברה קצוצה

הוראות הכנה

1. מקמחים את האשך, המוח ושקדי הטלה.

2. מטגנים בצל ושום בסיר רחב ונמוך עם שתי כפות שמן זית כשלוש דקות לשקיפות. מוסיפים גזרים ומאדים על להבה נמוכה 10-8 דקות עד שמתחילים להתרכך.

3. בינתיים, צורבים את האשך במחבת נפרדת עם כף שמן כמה שניות מכל צד ומעבירים לסיר עם הבצל והגזרים. מוסיפים כף שמן למחבת וצורבים את השקדים כמה שניות מכל צד. מוסיפים גם אותם לסיר.

4. מתבלים במלח, פלפל וכמון, יוצקים ציר לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים ללא כיסוי שעה וחצי עד שהבשר מתרכך והנוזלים מצטמצמים לרוטב סמיך.

5. לקראת סוף הבישול צורבים את המוח במחבת עם כף שמן כמה שניות מכל צד ומוסיפים לתבשיל. מבשלים עוד 3-4 דקות על להבה נמוכה. תוך כדי הבישול יוצקים רוטב בעזרת כף על חלקי הפנים לזיגוג.

6. מפזרים כוסברה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ