מתכון: סרדינים סיציליאנים ממולאים

Sarde a beccafico - מנת פתיחה מופלאה מסיציליה שלוקחת את הסרדין המוכר לטעמים קצת אחרים, משהו בין מתוק לחמצמץ וגם מנצלת שאריות לחם יבש

דוד שושן שף
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דוד שושן שף

רכיבים

  • 300 גרם סרדינים מפולטים (פרפר) ללא אדרה

  • 10 גרם צנוברים

  • 50 גרם (קצת פחות מחצי כוס) פירורי לחם

  • 15 גרם צימוקים

  • 3 פילטים של אנשובי משומר קצוצים דק

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

  • מיץ מתפוז אחד

  • 2 כפות דבש

  • עלי דפנה (לא חובה)

  • שמן זית

  • מלח

הוראות הכנה

משרים את הצימוקים במים קרים לכעשר דקות.

בקערה מערבבים את פירורי הלחם, הצנוברים, האנשובי הקצוץ, הפטרוזיליה, מעט שמן זית והצימוקים (סחוטים מנוזלים) לכדי תערובת מעט לחה.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בקערה נפרדת מערבבים את מיץ התפוזים יחד עם הדבש ושתי כפות שמן זית.
מוסיפים מעט מהנוזל לתערובת היבשה (כף בערך). על משטח עבודה מניחים את פילה הסרדין כאשר העור פונה כלפי מטה וממלאים בתערובת.

מקפלים בעדינות את הפילה ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה כאשר ה"פתח" פונה כלפי התבנית.

מסדרים את הסרדינים צמוד אחד אחד לשני ויוצקים את נוזל התפוזים והדבש מעל. מפזרים את יתר התערובת מעל הסרדינים המגולגלים ואופים בתנור החם למשך 8 דקות. ניתן לסדר עלי דפנה בין הסרדינים.

מוציאים מהתנור ומצננים לפני שמצלחתים.

Sarde alla beccafico. סרדינים סיציליאנים ממולאיםצילום: דוד שושן
דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ