מתכון: קציצות פקורינו איטלקיות

Pallotte cacio e ove, קציצות עשויות ביצים וגבינת פקורינו ברוטב עגבניות ממחוז אברוצו

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
Pallotte cacio e ove
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים(14)
דרגת קושי:
קל
מנות:
כ-10 קציצות

מנת אנטיפסטי ממחוז אברוצו באיטליה, פשוטה וקלה להכנה. דרך נהדרת לעשות שימוש בשאריות גבינה ולחם ומתאימה לכל מזג אוויר.

רכיבים

לקציצות:

  • 60 גרם (חצי כוס) פירורי לחם

  • 75 גרם גבינת פקורינו (ניתן להחליף בפרמז'ן אם לא מוצאים)

  • 3 ביצים

  • 1 שן שום כתושה דק

  • 1 חופן עלי פטרוזיליה קצוצים דק

  • מלח לפי הצורך

  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 1 שן שום קלופה שלמה

  • 1 כוס (250 מ"ל) מחית עגבניות

  • מלח

  • שמן זית

הוראות הכנה

בקערה מערבבים את כל רכיבי הקציצות לכדי תערובת אחידה ולא רכה מדי.

מומלץ להמתין כשתי דקות כדי שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים אחרי הערבוב הראשוני כדי להעריך את מרקם המסה.

מוסיפים מלח לתערובת במידת הצורך.

מחממים שמן טיגון בסיר (רצוי לכ-160 מעלות).

מכינים כדורים קטנים (בגודל כדור פינג פונג בערך) ומטגנים עד שמזהיבים (יש לבדוק שהכדורים אכן מבושלים גם מבפנים, במידת הצורך יש להנמיך את הלהבה ולהמתין כמה דקות על מנת שהשמן יתקרר מעט).

מוציאים את הכדורים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

אחרי שמסיימים לטגן את כל הקציצות, מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית.

צולים את שן השם הקלופה כחצי דקה. מוסיפים את מחית העגבניות ומבשלים כשבע דקות על אש בינונית נמוכה עד שהרוטב מצטמצם מעט.

ממליחים לפי הצורך. מוסיפים את הקציצות לרוטב ודואגים לכסות אותן מכל הכיוונים. נותנים להן לספוג מן הרוטב. מעבירים לצלחת עם מעט מהרוטב.
ניתן לגרר מעט גבינה מעל.

דוד שושן שף

דוד שושן

דוד שושן הוא שף ומנחה סדנאות אודות המטבח האיטלקי, מתגורר בעיר ברשיה, במחוז לומברדיה שצפון איטליה ומתארח במדור האוכל של "הארץ".

באינסטגרם: https://www.instagram.com/chefshushan/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ