גזרים צבעוניים צלויים בציר חרובים

מנה טבעונית וצבעונית שתחמיא לכל שולחן חגיגי, בכל עונה. שחקו עם המרכיבים מסביב, אבל את הגזרים השאירו במרכז

אבי תורג'מן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אבי תורג'מן, שף אורח
גזרים צבעוניים צלויים בציר חרובים של שף אבי תורג'מן.צילום: שרית גופן. סטיילינג: אינה גוטמן

רכיבים

  • 15 גזרים צבעוניים קלופים ושטופים (להשיג בשווקי איכרים)

  • 3 שסק נקי מחרצנים וקלוף

  • 3 משמשים מיובשים

  • 1/4 מלון כתום קלוף ופרוס דק

  • 3 כפות שמן זית

  • מלח גס

  • פלפל שחור גרוס

  • 1 כף עלי תימין טריים קצוצים

  • 3 חרובים טריים

  • 1 כפית גרגרי פלפל ורוד (לא חובה)

לרוטב:

  • 1 כף שמן שומשום

  • 8 כפות מירין

  • מיץ מחצי לימון

  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

1. מתבלים את הגזרים בשלוש כפות שמן זית, במלח גס, בפלפל שחור גרוס ובעלי תימין. מערבבים היטב ומוסיפים את החרובים.

2. מניחים בתבנית, עוטפים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור בחום של 170 מעלות כשעה בערך. לאחר מכן מסירים את רדיד האלומיניום וממשיכים לצלות בחום עליון בלבד (מצב "גריל") כ-10 דקות נוספות, עד שמתקבל צבע זהוב ויפה. מצננים לטמפרטורת החדר.

3. הכנת הרוטב: מערבבים היטב את הלימון, המירין, שמן השומשום ושמן הזית ושומרים בצד.

4. הרכבת המנה: בכלי הגשה מסדרים בצורה חופשית את הגזרים הצבעוניים כשהם בטמפרטורת החדר, ומעל מפזרים מעט מלון פרוס דק, משמש חתוך ואת השסק.

3. ממליחים ומפלפלים, מעטרים בגרגירי פלפל ורוד, יוצקים בנדיבות ובאופן שווה מהרוטב ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ