טוט מן: פרוסות רולים במילוי דג עם עשבי תיבול
דג לבן עטוף ברולים של עלי סיגר תאילנדים
סוואלי אלדר, שפית אורחת
סוואלי אלדר, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
בינוניזמן בישול:
שעהטוט מן -פרוסות רולים במילוי דג עם עשבי תיבול וממרח קארי של שפית סוואלי אלדר.צילום: שירן כרמל. סטיילינג: שניר שרוני
רכיבים
2 כוסות דג לבן טחון (לברק או דניס)
1 כף משחת קארי אדום או 2 כפות רוטב קארי אדום
1 ביצה
1/2 כוס שעועית ירוקה חתוכה
1 כף קפיר ליים קצוץ
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
לרולים:
5 עלי סיגר
שמן סובין אורז מזוכך לטיגון (או כל שמן אחר לטיגון)
הוראות הכנה
1. הכנת המילוי: מערבבים את כל מרכיבי המילוי ומניחים בצד 20 דקות.
2. הכנת הסיגרים: באמצע כל עלה סיגר מניחים מהתערובת ומגלגלים כמו רול (בקוטר של 3-4 ס"מ). מאדים את הסיגרים כ-20 דקות. מניחים לקירור.
3. אחרי שהסיגרים התקררו חותכים אותם לפרוסות בעובי 1 ס"מ. מטגנים את הפרוסות בשמן חם ומגישים מיד. ניתן לקשט במלפפון חתוך לגפרורים, צ'ילי קצוץ ופטרוזיליה, ולזלף מעט רוטב צ'ילי מתוק.