כדורי לאבנה רעננים במילוי דג

מנה ראשונה עם קשת רחבה של טעמים, מרקמים וצבעים, ודרך מוצלחת במיוחד לפתוח כל ארוחה

למא שחדה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
למא שחדה
כדורי לאבנה רעננים במילוי דג של למא שחאדה.צילום: רמי זרנגר. סטיילינג: לי גורמן

רכיבים

לתערובת הלאבנה:

  • 250 גרם לאבנה עזים בהכנה עצמית או 100 גרם לאבנה + 100 גרם לאבנה עזים)

לרוטב האפרסק:

  • 50 גרם חמאה

  • 1 אפרסק שהבשיל

  • 1 פלפל ירוק חריף

  • 2 עלי מנטה

לדג ולהרכבת המנה:

  • 10 עלי גפן ירוקים וטריים

  • 9-10 כפות שמן זית

  • 100 גרם פילה דג לבן

  • 5-6 עלי מנטה

  • 20 גבעולי עירית

  • 2 גבעולי טרגון

  • 1 כפית יוגורט

  • 1 כפית שמנת חמוצה שמנה

  • שבבי תפוחי אדמה

  • 100 גרם פיסטוק חלבי

הוראות הכנה

1. הכנת תערובת הלאבנה: מערבבים את גבינת הלאבנה ומקררים בפריזר עד שתתייצב.

2. הכנת רוטב האפרסק: ממסים חמאה עם מעט מים ושתי חתיכות אפרסק, מוסיפים גרעיני פלפל חריף ירוק ושני עלי מנטה ומצמצמים. מניחים בפריזר לקירור.

3. הכנת הדג: גורסים את עלי הגפן ומשרים בשמן זית. מפלטים את הדג. גורסים את הדג, מנטה, עירית, טרגון עם יוגורט ושמנת חמוצה. מטגנים את פירורי תפוחי האדמה. גורסים את הפיסטוק החלבי ומערבבים עם הצ'יפס.

4. הרכבת המנה: מכדררים את הלאבנה עם הפיסטוק והצ'יפס וממלאים במילוי הדג. שמים מעל מצע של שמן עלי גפן חמצמץ ומשפריצים מרוטב האפרסק. מפזרים פיסטוק טחון מעל ומלח גס. מצמיחים עירית מכל כדור.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ